Zabıtadan Gıda Denetimi

Zabıtadan Gıda Denetimi

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde gıda üretimi ve satışının yapıldığı iş yerlerinde denetim yaptı.

Zabıta ekipleri tarafından sanayi sitesi bölgesinde yapılan denetimlerde fırınların, lokantaların, pastanelerin, bakkalların sağlıklı koşullarda ve doğru gramda üretim yapıp yapmadığı kontrol edildi. Zabıta Müdürü Orhan Şahin’in de katıldığı denetimlerde gıda üretimi ve satışı yapılan işyerleri en ince ayrıntısına kadar incelendi.

İncelemelerde özellikle gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde ürünler kontrol edildi. Rafların temizliği, işyerlerinde çalışan elemanların hijyen kurallarına dikkat edip etmediklerine bakıldı. Ayrıca işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları da gözden geçirildi. Kurallara uyan işyeri sahiplerine teşekkür edilirken, uymayanlara ise yasal işlemler yapıldı.  

Bu tür denetimlerin periyodik olarak sürdüğünü ifade eden zabıtalar, en önem verdikleri konunun hijyen olduğunu söyleyerek, şu bilgileri aktardılar:

“Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlerimiz mutat olarak günün değişik saatlerinde devam etmektedir. Denetimlerimiz kapsamında marketler, ekmek fırınları, kasaplar, lokantalar ile gıda üretimi ve satışı yapılan işyerleri en ince ayrıntısına kadar kontrolden geçirilmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın gıdaları hijyenik ve sağlıklı olarak tüketmesini sağlamaktır.”

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap