AGC’den Rektör Turgut’a Ziyaret

AGC’den Rektör Turgut’a Ziyaret

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya ve cemiyet yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

Karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunulan ziyarette Turgut, basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Rektör Turgut’un sön dönemdeki çalışmalarını takdir ettiklerini belirten AGC Başkanı Dişkaya, basın camiası olarak Adıyaman ve Adıyaman Üniversitesinin menfaatleri doğrultusunda Prof. Dr. Mehmet Turgut’un her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Dişkaya: “Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman’ımızın bağrından kopmuş bir bilim insanıdır. Kendi kendisiyle, Adıyaman halkıyla, bürokrasiyle, siyasilerle barışık, diplomasi mekanizmasını tam anlamıyla işleten bir insan.  Kendisi Adıyaman’ın sosyo-kültürel yapısını  çok iyi bilen,  gerek Adıyaman’a gerek insanımıza gerekse de başta Tıp Fakültemiz olmak üzere Adıyaman Üniversitesinin kuruluş aşamasında önemli katkılar sunan bir büyüğümüz. Yapmış olduğu çalışmalar, yapacağı çalışmaların da teminatıdır. Kendisine güveniyor, her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum. İnşallah üniversitemizi hep birlikte ülke genelindeki üniversiteler sıralamasında en üstlere taşırız.” dedi.

Turgut, “Üniversitemizi Daha İleriye Taşımak İçin Geldik”

Rektör Turgut ise AGC Başkanı Dişkaya ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek şunları söyledi: “Adıyaman huzurun başkentidir. Huzurun başkentinde öncelikle huzurlu bir üniversite inşa etmeyi kendimize şiar edindik. Üniversitemiz 13 yıllık bir eğitim kurumudur. 800 akademik personele ve 20.700 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Hukuk Fakültesi hariç tüm fakülteleri barındıran bir üniversiteyiz. Buraya üniversitemizi daha ileriye taşımak için geldik.” dedi.

“Kadro Bekleyen Akademisyenler Kadrolarını Aldı”

Yıllardır kadro bekleyen akademisyenlere kadrolarını verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Turgut, “Arkadaşlarımıza liyakatı esas alarak kadrolarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bizim bu konudaki kriterimiz, kadroya aday olan arkadaşlarımızın vatanını, bayrağını, milletini sevmesi ve liyakat sahibi olmasıdır.” dedi.

“Bağımsız Bir Morfoloji Binamız Olacak”

Tıp Fakültesi Temel Bilimler öğrencilerinin İslami İlimler Fakültesi binasında eğitim görmeye başladıklarını ve yeni Morfoloji binası için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Turgut, “Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrencilerimizin bir kısmını yaşanan yoğunluk nedeniyle İslami İlimler Fakültesi binasına naklettik. İslami İlimler Fakültemiz gayet modern ve büyük bir bina. Şu anda hem İslami İlimler Fakültesi öğrencilerini hem de Tıp Fakültesi öğrencilerini bu binada topladık. Tıp Fakültemizin laboratuvarlarını buraya naklettik. En ufak bir problemimiz yok ve herkes gayet mutlu. Sonuçta İslami İlimler Fakültesindeki öğrencilerimiz de bizim evlatlarımız, Tıp Fakültesi öğrencileri de… Biz onlar için en iyisini, en faydalısını yapmak zorundayız. Eğitimlerine rahat bir şekilde devam edebilmeleri adına üniversite senatosunda oy birliği ile bu karar alındı. Bu şekilde Tıp Fakültesindeki yoğunluğu azalttık ve daha iyi bir eğitim ortamı oluşturduk. Tıp Fakültesi Morfoloji binasının inşa edilmesi için de çalışmalar başlattık ve yapımı için bütçe teklifinde bulunduk.” dedi.

“Tarıma Ağırlık Verdik”

Tarımın Adıyaman’daki önemine de değinen Turgut, Kâhta Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinin etkinliğinin artırılması gerektiğini de vurgulayarak, “Kahta’daki fakültemize Adıyamanlı bir profesör arkadaşımız geldi. Bu fakültemizi ayağa kaldırmak ve bölgenin ihtiyaçlarına çözüm üretecek bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kâhta ilçemizde üniversitemize bir arazi tahsis edilecek. Tarım alanında önemli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Özellikle Hasancık bölgesinde Lavanta ve Stevia (Şeker Bitkisi) konusunda denemelerimiz başladı ve devam ediyor. İlk ürünlerimizi aldık. Projelerimize hayata geçirmek amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ile yoğun iletişim halindeyiz. Güzel sonuçlar çıkması halinde önemli hamlelerde bulunacağız. Adıyaman’da tarıma yön veren kurumlardan biri olmak istiyoruz.” dedi.

“Semt Polikliniğimize Çok Güzel Dönüşler Oldu”

Adıyaman Üniversitesi içerisinde hizmete açılmaya hazırlanan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Adıyaman Üniversitesi Semt Polikliniği konusunda vatandaşlardan güzel geri dönüşler alındığını belirten Turgut, “Semt polikliniğimiz üniversite kampüsünde hizmet vermek için gün sayıyor. 640 metrekarelik alanda hizmet verecek olan Adıyaman Üniversitesi Semt Polikliniğinde, Dâhiliye, Çocuk Hastalıkları, K.B.B, Aile Hekimliği, Psikiyatri ve Diş Hekimliği olmak üzere altı polikliniğimiz bulunacak. Hem hastanenin yükü azalacak hem de şehrin batı bölgesindeki vatandaşlarımız bu hizmetten rahatça faydalanabilecek.” dedi.

“İlçelerimizin Hareketlenmesi Adına Çalışmalar Yapıyoruz”

Besni ve Gölbaşı ilçelerine gerek eğitim gerekse de öğrenci sayısı anlamında hareketlik kazandırmak adına çalışmaların sürdüğünü belirten Turgut, “Besni Mimarlık Fakültesinde öğretim üyesi eksikliği var. Dışarıda yüksek lisans yapan dokuz akademisyenimiz var. Gelirlerse açılacak. Fakültemiz şu an için yüzde 95 doluluk oranına sahip ancak biz, buraya yoğunluğu daha da arttırmak adına Mühendislik ve İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerimizin bir kısmını aktardık. Bunun yanı sıra Gölbaşı Meslek Yüksekokulu daha da aktifleşti. Burada yeni bazı bölümler de açmayı düşünüyoruz. Özellikle burada raylı sistemler konusunda bir düşüncemiz var. Atıl olan bölümleri kapatmak istiyoruz. Derli toplu bir eğitim vermeyi tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Üniversite Bölgesine Bir Battı-Çıktı Yapılması Planlanıyor”

Üniversitemiz bölgesinin Adıyaman’ın gelişmeye açık bir bölgesi olduğunu vurgulayan Turgut, “Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden üç evladımızı ne yazık ki geçen yıl talihsiz bir trafik kazası sonucu kaybettik. Bu tip üzücü hadiselerin tekrar yaşanmaması adına üniversite bölgemize bir battı-çıktı yapılması planlanıyor. Ayrıca Gölbaşı-Adıyaman istikametinden gelecek vatandaşlarımızın üniversiteye girişleri için de bir üst geçit yapılacak. Bu üst geçit ile ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın Kenan Keskin Bey ve ekibi ile iletişim halindeyiz. Sanırım proje revize edilerek bu iş çözülecek. Bu konuda iletişim kanallarını açık tutarak en iyisini yapmak için çabalayan Kenan keskin Bey’e de üniversitemiz ve ilimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Üst geçit projesinin tamamlanmasıyla öğrenci ve personellerimiz daha güvenli bir şekilde üniversiteye geleceklerdir diye düşünüyorum.” dedi.

Ziyaretin ardından AGC Yönetim Kurulu Üyesi Burak Cansel tarafından AGC’nin çalışmalarıyla ilgili Turgut’a kısa bir brifing verildi.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap