Hastanede Deprem Tatbikatı

Hastanede Deprem Tatbikatı

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, İTFAİYE, Adıyaman Belediyesi, Emniyet ve İHH'nın katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Hastane bahçesinde düzenlenen tatbikata İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Hastane Başhekimi Fatih Doğan, AFAD İl Müdürü Osman Altuğ, 112 Acil Servis Başhekimi Osman Küçükkelepçe ve sağlık çalışanları katıldı.

İlk olarak senaryo gereği depremin ardından hastane bahçesine sahra hastanesi kurulumu gerçekleştirildi.

UMKE ekipleri tarafından binada mahsur ve göçük altında kalanlar çıkartılarak, sahra hastanesine getirildi.

Hastane ek binasında çıkan yangında mahsur kalanlar İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi.

Amaçlarının ekiplerin hareket kabiliyetlerinin arttırılması ve olası Afet durumunda hızlıca müdahale etmek olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, "Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü UMKE birimimizin 2017 yılı planlı tatbikatı ve aynı zamanda Eğitim Araştırma Hastanemizin hastane AFED planın masa başı tatbikatıyla beraber uyguladığımız bir etkinlikti. Senaryo gereği ilimiz merkezinde 7 şiddetinde bir deprem meydana geliyor. Bu deprem il merkezi ve Besni, Gölbaşı, Kahta ve Sincik ilçelerini kapsayan etkileyen bir deprem özellikle hastane binalarında meydana gelen çatlaklar nedeniyle içeride bulunan hastaların tahliyesi yoğun bakım ünitelerin tahliyesi acil servisin kurgulanması bu senaryonun içerisinde olan etkenler burada UMKE ekiplerinin yanı sıra AFAD, Belediye, Emniyet, ve hastanemizin ilgili birimlerinin koordineli bir şekilde yine sivil toplum kuruluşları olan İHH'ın beraber koordine ettiği bir tatbikat tatbikatta özellikle ekipler kendilerine verilen rolleri en etkin aslına uygun bir şekilde icra etmekteler. Tabi burada bu tatbikatlarda temel hedef Allah baştan uzak tutsun AFED anında hareket kabiliyetimizi arttırarak olaylara müdahale etme kabiliyetimizi arttırmak aynı anda bir taraftan enkazdan hastaların kurtarılması bir taraftan çıkan kimyasal sızıntıları önlemek yine çıkan yangınlara itfaiye ekiplerince gerekli müdahalenin yapılarak insanların kurtarılması sağlıklı bir bölgeye nakillerinin gerçekleştirilmesi bu senaryonun birer parçaları burada temel amacımız ekiplerimize hareket kabiliyetini kazandırmak ve AFED durumunda hızlı bir şekilde olaya müdahale ederek en az zayiatla o afeti bertaraf etmek."dedi.

 

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap