Kâhta Devlet Hastanesinden
Kâhta Devlet Hastanesinde uzman hekim kalmadı dedikoduları hakkında Hastane Yöneticisi Başhekim Uzman Dr. İlyas Öner, önemli açıklamalarda bulundu.
Hastanede diğer bütün hastanelerde olduğu gibi sürekli bir uzman doktor döngüsü ile hizmet verildiğini kaydeden Başhekim Öner, mecburi hizmetini tamamlayan uzman hekimlerin tayin ve çeşitli nedenlerle ( bakanlıkça verilen ücret, aile durumu, eşin başka bir ilde çalışması, çocukların eğitim durumu, özel hastanelerce verilen yüksek maaş, başka bir ile hekim puanıyla tayin yapılamamsı, üniversitede öğretim görevlisi olma, uzmanlık yan dal sınavlarını kazanma, geçici görevlendirme gibi) çalıştığı hastaneden olağan ayrılma durumu dışında hastaneden bir tek doktorun ayrılmadığını belirtti.
Başhekim İlyas Öner, hastanede hâlihazırdaki doktor kadrosunu ve tayin döngüsünü şöyle açıkladı : ? Kahta devlet hastanesinde şu an itibariyle 29 uzman hekim, 8 diş hekimi, 6 pratisyen hekim olmak üzere toplam 43 hekim ile 15 branşta hizmet verilmektedir. Ülkemizin bütün illerinde olduğu gibi ilçemizde de hastanemize doktor tayinleri esas itibariyle devlet hizmet yükümlülüğü olarak bilinen mecburi hizmet kapsamında yapılmaktadır. Bu atamalar da iki ayda bir, hastane idaresinin kamu hastaneler birliği üzerinden sağlık bakanlığına bildirilmesi, sağlık bakanlığının da ilgili branş için atama mevzuatına göre il veya ilçe hastanesinin ilgili branş için doluluk oranına göre yapılmaktadır.Tüm hastanelerde Devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlayan hekimlerin bir çoğu bundan sonraki iş hayatını ve çalışma yerini bu sürenin sonunda tekrardan dizayn etmektedir? diye açıkladı.
Kahta Devlet Hastanesinin hizmet kalite standardı, birlik karne değerlendirmesi, çalışma memnuniyeti bakımından ilin ve bölgenin en yüksek notlarına sahip olduğuna dikkat çeken Başhekim Öner, açıklamasını şöyle sürdürdü: ? Bu genel bilgiler ışığında Kahta devlet hastanesi sağlık bakanlığı hizmet kalite standardı denetiminde her yıl olduğu gibi ilimizin, hatta bölgemizin en yüksek kalite puanına sahip hastane unvanını elinde bulundurmaktadır.
Yine Kahta devlet hastanesi Kamu hastaneler birliğinin teşekkülünden sonra birlik karne değerlendirilmesinde ilimizin en yüksek karne notuna sahip hastanesidir. Hastanelerin kalite, hizmet ve etkinlik bakımından değerlendirilmesinde bu iki husus önem arz ederken, çalışan memnuniyet anketinde hastanemiz yine ilimizin en yüksek çalışan memnuniyet oranına sahip hastanesi unvanını elinde bulundurmaktadır.
Ortalama olarak günlük 2000 ?e yakın hastaya hizmet veren hastanemiz Sağlık bakanlığı hastane sınıflamasında B grubu hastane olarak hizmet vermekte ve bu grup hastanelerin sahip olması gereken branşların hemen hemen tamamına yakını bünyesinde bulundurmaktadır? dedi.
? Mecburi Hizmetini Tamamlayıp Gidenler Var ?
Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner, bazı uzman doktorların özel istek ve özel hastanelerde verilen yüksek maaş nedeniyle veya mecburi hizmetlerini tamamladıkları için hastaneden ayrıldıklarını bunun dışında hastaneden tek bir doktorun ayrılmadığını iddia etti. <öner, ? Hastanemizde diğer bütün hastanelerde olduğu gibi sürekli bir uzman doktor döngüsü ile hizmet verilmektedir. Mecburi hizmetini tamamlayan uzman hekimlerin tayin ve çeşitli nedenlerle ( bakanlıkça verilen ücret, aile durumu, eşin başka bir ilde çalışması, çocukların eğitim durumu, özel hastanelerce verilen yüksek maaş, başka bir ile hekim puanıyla tayin yapılamamsı, üniversitede
öğretim görevlisi olma, uzmanlık yan dal sınavlarını kazanma, geçici görevlendirme gibi) çalıştığı hastaneden olağan ayrılma durumu olabilmektedir.60 bin nüfuslu, orta ölçekli bir ilçe statüsünde olan, sosyal imkan bakımından kısıtlı imkanlara sahip olan ilçemizde yukarıda sayılan olağan nedenlerden dolayı hastanemizden tayin, istifa ve atama yollarıyla olağan ayrılmalar olabilmektedir. Tüm Türkiye göz önünde bulundurulduğunda bu oranların gayet düşük oranlarda olduğu da kolayca görülebilinecektir.
Son aylarda ilçemiz hastanesinden Adıyaman Üniversitesi tıp fakültesine 2 göz hastalıkları,1 nöroloji,1 enfeksiyon hastalıkları, 1 genel cerrahi olmak üzere 5 uzman hekim yardımcı doçent olarak atanmıştır. Bir kardiyoloji uzmanımız aydın üniversitesine,1 anestezi uzmanımız İstanbul da özel bir üniversiteye,başka bir anestezi uzmanımız İstanbul da bir eğitim ve araştırma hastanesine öğretim görevlisi olarak atanmış, bir uzman hekimimiz çocuk hastalıklarından yan dal sınavını kazanarak Çapa tıp fakültesine atanmıştır. Yani hastanemizden önemli bir ayrılma nedeni olarak üniversite hastanesine öğretim görevlisi olarak atanma görülmektedir. Eş durumu ile tayinde son bir yıl içinde 3 uzman hekimimiz tayin yapmıştır. Sağlık bakanlığında aldığı ücreti yetersiz görerek ayrılan hekim sayımız 4 civarında olup, kendi memleketine tayin yapmak isteyip yapamadığından dolayı istifa eden hekim sayısı ise yaklaşık 3-4 civarındadır.
?Doktorların Ayrılma Nedeni Terfi Etmeleridir?
Hastaneden ayrılan herhangi bir hekim ile telefonla veya birebir görüşmeyle ayrılma nedeni kolayca öğrenilebileceğinin altını çizen Başhekim Öner, açıklamasını şöyle sonlandırdı : ? Detaylı bir şekilde son bir yıl içinde hastanemizde ayrılma nedenlerini sıraladığımızda sevindirici bir şekilde öğretim görevlisi olarak terfi şeklinde üniversite tıp fakültelerine atamalar nedeniyle ayrılmaların en büyük oranı taşıdığı kolayca görülecektir. Her bir hekimim başka bir nedenle tayin isteme, ayrılma, istifa etme, üniversite hastanesine veya eğitim araştırma hastanesine geçme gibi nedisi için mahrem olabilecek nedenlerle hastanemizden olağan bir şekilde ayrılması söz konusudur. Bu uzman hekim döngüsü hastanemizde tüm Türkiye de olduğu gibi sürekli değişmekte ve bu değişiklik te hastanemizin olağan hizmet verme durumunu etkilememektedir. Spekülatif haberlerle birkaç hekimin yukarıda detaylıca bahsettiğimiz nedenlerle hastanemizden ayrılmasının altında başka nedenlerin olduğu asılsız olarak iddia edilerek hastanemizin başarılı çalışmaları bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde gölgelenmek istenmektedir. Hastanemizden ayrılan herhangi bir hekimimizle telefonla veya birebir görüşmeyle ayrılma nedeni kolayca öğrenilip, uzman hekimlerimizin idaremizden memnuniyeti herkes tarafından görülebilinecektir. Bu konularda, konunun asılsızlığı ve dezenformasyon nedeniyle polemik yapmaya çalışmak doğru değildir. Hastanemizde hiçbir dönemde hizmette bir aksama olmamıştır.
Son 10 gündür Kardiyoloji ve beyin cerrahi uzmanı ve son 1,5 aydır hastanemizde Nöroloji uzmanı bulunmamaktadır. Sağlık kurulunun işlemesi için haftada bir gün geçici görevle Nöroloji uzmanı hastanemizde poliklinik yapmaktadır. Bu ay açıklanacak devlet hizmet yükümlülüğü kurasında eksik olan bu üç branşla ilgili doktor isteklerimizi bakanlığa bildirmiş bulunmaktayız. Yine son üç hafta içinde hastanemize göz hastalıkları, çocuk hastalıkları, kadın doğum ve göğüs hastalıkları uzmanı ataması olmuş ve bu uzmanlarımız görevlerine başlamışlardır. Hastalarımız hastanemizde çalışan uzman hekimlerin ve diş hekimlerinin sayısını, poliklinik yapıp yapmadıklarını, haftalık çalışma planlarını http://www.kahtadh.gov.tr/shared/gidilecek?pageid=128&id=9 adresinden her an takip edebilirler? dedi.
İlk Yorumu Yap