Okutan, Klipini Cendere Köprüsünde Çekiyor...
Türk halk müziğinin ünlü sesi Tuncay Okutan Klip çekimi için Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânlarını seçti.
Tuncay okutan 3. albümünde yer alan ‘’Ayrılıklar Şehri ‘’ adlı parçasına klip çekmek için memleketi Adıyaman’a geldi.
Adıyaman’ın Kahta İlçesindeki tarihi Cendere Köprüsünde ve Karakuş tepesinde klip çekimlerine başlayan Tuncay Okutan; bu klibe ancak bu kadar güzel tarihi yerlerin renk katacağını düşünüyorum dedi.
Büyük bir emek ve titizlikle çekimleri yapılan klip çok yakında Tv’lerde yayınlanmaya başlanacak.
Ayrıca 2. klip hazırlıklarını da yapan Tuncay Okutan ‘’Mapushane’’ parçasına çekeği ikinci klibi Kahta Kapalı Cezaevinde çekeceğini belirtti.
Tuncay Okutan’ın son albümünde Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in seslendirdiği iki şiir yer almakta.
Amatör klipleri paylaşım sitelerinde çok beğenilen şiirler için de yakında Metiner’le beraber klip çekimleri için kamera karşısına geçilecek.
Tuncay Okutan Klip çekimleri için kendisine gösterilen ilgiden dolayı Kahta halkına ve verdiği destekten dolayı Ak Yaşam Derneği başkanı Hamza Temur’a ve üyelerine teşekkürlerini iletti.
Tuncay Okutan müzik hayatına 10 yaşında iken zamanının ustalarından bağlama dersleri alarak başladı. 11-12 yaşlarında tek başına bağlama çalıp türküler söylemeye başlayan Okutan, yetişkin çağa geldiğinde orta ve lise öğrenimini tamamlayıp müzik çalışmalarına hız verirken diğer yandan Türk halk müziği ve ses kültürümüzün bitmek tükenmek bilmeyen pınarlarından su içme özlemiyle eğitim ve araştırmalar yapmak amacıyla İstanbul’a geldi. Konservatuar sınavlarına giren sanatçı, sınavları kazandı ancak bu eğitimini çeşitli nedenlerden dolayı devam ettiremedi. Daha sonra halk müziğinin farklı icracılarından önemli bir isim olan Cavit Murtezaoğlu’ndan şan ve sahne performans dersleri aldı. Müzik eğitimini bu şekilde sürdüren Okutan enstrüman çalmanın ve yorumculuğun yanında söz ve beste çalışmalarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı. Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep gibi büyük şehirlerde resitaller vermekte ve birçok , yerel ve ulusal tv ve radyo programlarına konuk olmuştur..Sanat yaşamını mütevazi ve ayakları yere basan bir olgunlukta sürdüren sanatçının bazı eserleri ‘’Besni halayı, Yar yar, Yar olmadın, Ben bilirim, Haberin var mı ‘’gibi eserler birçok sanatçı tarafından seslendirilmesi sanatçının başarı grafiğinin giderek yükselmesine neden oldu.
İlk Yorumu Yap