AB’ye Uyum Ve Dayanışma Toplantısı Yapıldı

AB’ye Uyum Ve Dayanışma Toplantısı Yapıldı

Vali Ramazan Sodan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

 

Türkiye’nin iller bazında Avrupa Birliğine katılım sürecinde Valiliklerin etkinliğinin artırılması amacı ile ilde Vali Yardımcısı Aydın Börü’nün Başkanlığında ve sorumluluğunda oluşturulacak olan kurulun yılda 4 defa 3’er aylık periyodlar halinde toplanacağı belirtilerek,   bu sürece Belediye Başkanlıklarının yanı sıra , İl Özel İdarelerinin, Üniversite yetkililerinin ve Sivil toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılacağı ifade edildi.

 

  Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Avrupa Birliği müktesebatına uyum süreci çerçevesinde Türkiye’de mevzuat değişikliği ve yasal değişikliklerin yapıldığını belirterek, ülkemizin Avrupa Birliği sürecinin devam ettiğini, bu sürecin topyekün bir süreç olduğunu ve bu sürece hep birlikte destek olmamız gerektiğini kaydetti.

 

Her ilde bir Vali Yardımcısının İl AB Daimi Temas Noktası olarak belirlenmesi ve Avrupa Birliğine Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturulması amacıyla, İl AB Daimi Temas Noktası olarak İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünün bu kurulun sekreterya görevini yürüteceğini bu kurulun başkanlığı görevini ise Vali Yardımcısı Aydın Börü’nün yapacağını belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı başkanlığındaki bu kurul, AB’ye üyelik sürecimizle ilgili olarak, AB İletişim Stratejisi çerçevesinde sağlıklı bir kamuoyu oluşumuna katkı sağlayacaktır dedi.

 

 Avrupa Birliği katılım sürecinde illerin daha etkin hale getirilmesini hedeflediklerini kaydeden Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, özellikle 2002 yılından itibaren Avrupa Birliğine uyum kapsamında çok önemli reformların ve yasal değişikliklerin gerçekleştirildiğini ve bunların hızlıca devam ettiğini söyledi.

 

Bu süreçte reformların yapılması ve yasal değişikliklerin Avrupa Birliğine uyumlu hale getirilmesi sürecinde en önemli itici gücün bu yasaları bir an önce uygulamaya konulması olduğunu belirten Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, Avrupa Birliği bu süreçte itici bir güç ve standartları belirleyen bir birliktir. Bu anlamda bizim de bu sürece hızlıca katkıda bulunmamız gerekmektedir. Bilindiği gibi Avrupa Birliğine uyum süreci sadece merkezi yönetimin değil, onun taşra teşkilatını, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını kısaca toplumun her kesimini içine alan bir süreçtir. Bu nedenle bu süreci her ilimizde çok iyi takip etmemiz gerekmektedir. Çünkü illerimizin bu süreçte önemli kazanımları olabilir dedi.       

 

 

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap