Rehabilitasyon Çalışmaları Hızlandı

Rehabilitasyon Çalışmaları Hızlandı
Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ve Adıyaman ile beraberinde işletme Müdürlüğü Orman Mühendisi İrfan Keçeli, Kâhta Orman İşletme Şefi Mehmet Gürkaynak ve Doluca Köyü Muhtarı Ramazan Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Rehabilitasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, rehabilitasyon çalışmalarına katılan köylülere bilgiler verdi.
Müdür Evrin konu hakkında yaptığı açıklamada; Kâhta orman İşletme Şefliği sınırları dâhilinde bulunan Boğazkaya, Kozağaç ve doluca köyü sınırlarda bulunan Meşe ormanlarında incelemeler de bulunuyoruz. 2006 yıllında rehabilitasyon çalışmaları kapsamında Boğazkaya köyünde 94hektarlık alanda Canlandırma kesimi yapılmış olup 2074 ster yakacak meşe odunu elde edilmiştir. 2007 yıllında rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ise Boğazkaya ve Kozağaç köylerinde 330 ha’lık alanda canlandırma kesimi yapılmış olup 4 Bin ster yakacak meşe odunu üretimi sağlanmıştır” dedi.
2006 ve 2007 yıllında yapılan rehabilitasyon çalışmalarının yapılan koruma faaliyetleri ve köy tüzel kişiliği katkıları ile korunduğu bu sahaların verimli hale geldiği görüldü. daha sonra 2010 yıllı 127 hektarlık alanda rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, Kozağaç ve doluca köylerindeki çalışmalar yerinde görülerek kesim işini yapan köylülere işletme Müdürü Cemal Evrin tarafında kesim tekniği ve uymaları gereken kurallar anlatılarak bilinçli çalışma yapılması sağlandı.
2010 yıllı rehabilitasyon çalışmaları devam etmekte olduğunu belirten Müdür Evrin; “ Bu çalışmaların ekonomik kazanımları ile ilgili sorusuna cevaben işletme müdürü Cemal Evrin şunları söyledi, rehabilitasyon çalışmalarının olduğu kozağaç ve doluca köyleri bu sahalarda istihdam edilmektedir, üretilen emvaller köylü Pazar satışı şeklinde değerlendirilmektedir. Bu sahalarımızda 4 Bin ster yakacak odun üretimi hedeflemekteyiz, bu miktarı değerlendirirsek işletme olarak 150 Bin TL gelir elde edeceğiz. rehabilitasyon çalışmaları kesme-sürütme –yükleme-taşıma aşamaları ise yıl boyunca devam edecektir burada istihdamında yaklaşık olarak bu köylerin kazanacağı para 300 Bin TL’dir. Genellikle yakacak odun talebi olan müşterilerimiz odun ardiyecileri, fırıncılardır” şeklinde konuştu.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap