AGC Başkanı Dişkaya’dan Uyarı
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti aylık basın açıklamasını KKTC toplantı salonunda basının geniş katılımı ile gerçekleştirdi. Mart ayında yapılan basın açıklaması ile AGC’nin aylık basın açıklamalarının formatının da değiştiğini belirten Başkan Zeki Dişkaya, bütün üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen aylık istişare toplantısı sonucunda tespit edilen 1 sorunun basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacağını ve basınında bu konuyu yoğun olarak 1 ay boyunca işleyeceğini belirterek “ Her ay yapılacak olan basın toplantılarında Adıyaman kamuoyunun beklentileri tespit edilecek. İlgili kurullarımız ile yapılan istişareler neticesinde yönetim kurulu ile görüşülerek tespit edilen konular gündeme getirilecektir. Bu konularında acımasız bir şekilde tasnifi( çözümü )yapılacaktır. Bunun kamuoyunda paylaşılmasını da elzem buluyorum. Bizim burada çağrımız tek ve nettir. Herkes kendi işini yapsın çağrısıdır. İlimizde herkesin kendi işini layığı ile yapması halinde bu ilin problemlerini çok kısa süre içerisin de çözümlenebileceğini inancını taşımaktayız.” Dedi.
“ Sulamada Artık İcraat Zamanı”
Sorgulayan ve araştıran basının aylık AGC toplantılarını 1 ay boyunca kamuoyu adına sorgulayacağını belirten Başkan Dişkaya” Bildiğiniz gibi Adıyaman Türkiye genelindeki milli ekonomiden pay alma oranında 1/10 oranında yararlanmaktadır. Tütün üretiminin yasaklanmasından sonra alternatif ürün çalışmalarına geçilememesinden, ırgat zaman Türkiye’nin gözünün döndüğü il Adıyaman konumuna gelmiş durumdayız. Adıyaman’ın bu konumdan süratle çıkabilmesi için birinci ana konumuz olarak sulamayı ele alıyoruz. Adıyaman’ın çıkışı sulamadadır. Sulama ile yapılacakların bir an önce yapılabilmesi için, planlamaların yapılabilmesi için söz değil, artık icraatların gelebilmesi için mutlaka ve mutlaka yetkililerin ve sorulmaların artık faaliyete geçmelerinin zamanının geldiği ve hatta biraz geç kalmışlardır. Çünkü tütünün bitirilmesi ile beraber tütüne alternatif ürün bulunması gerekirken maalesef arzuladığımız noktanın çok çok altındayız. 120 bin hektar civarı sulanabilir bir arazi miktarımız varken ancak bunun % 10–12 si sulanabilmektedir. % 88 civarındaki arazimiz sulanamamaktan çatlamış ve yeteri kadar verim alınamamış durumdadır. Etrafımız üç – dört tarafımız sularla çevriliyken bundan faydalanılmamasını kabul etmiyoruz ve kabul etmemizde mümkün değildir. Bugün itibariyle Adıyaman genelindeki basın yayın organlarıyla sadece ve sadece sulama ile ilgili yapılanlar ve yapılacaklar konusuna endeksleneceğiz. Bu konunun takibi ve irdelenmesi konusunun takipçisi olacağız, bu konunun bir an önce çözüme bağlanması için biz elimizden geleni yapacağız. Ancak ilimiz STK’ larımızın bağlantılı olan kuruluşların başında olan oturan Adıyamanlı hemşerilerimizin de siyasi hesapları bir tarafa bırakarak, endişelerini bir taraf bırakarak, kim ne der düşüncelerini bir tarafa bırakarak, doğru düzgün bu konuda tavır takınmaları zamanının geldiği kanaatindeyim. Bakın GAP Bölge İdaresi Başkanı Sadrettin KARAHOCAGİL’ in resmi açıklaması var. Diyor ki; “GAP bölgesinde bizim kışın bile çalışmalarımız devam ediyor para problemimiz yok fakat biz proje bulamıyoruz, Proje gelse de para versek” diyor. Şimdi bir tarafta devletin bir biriminin başındaki şahıs bunu söylüyor diğer taraftan perişan olan bir Adıyaman var.” Dedi.
“6 Milyon Euro’luk Projenin Akıbeti Nedir?”
Başkan Dişkaya “ Burada bir diğer çağrımız projeler ile ilgili İPA Projesi ile ilgilidir. Bu haftaki konularımızdan biridir. Bu ay ki iki konumuz var. Birincisi sulama ikincisi İPA Projeleridir. Sulama ile ilgili görüşlerimi paylaştım. Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım ve diğer ortağımız herkimse bilmiyorum, IPA’dan 6 milyon Euro alınan para var. 2009 da projesi yapıldı. Şu an o proje kazanıldı. 6 milyon Euro’luk proje. Bakın ilgisizlikten ilgilenmemekten ofis kurmamaktan gerekli altyapı çalışması yapılmamasından dolayı, 6 milyon Euro eğer Adıyaman’dan tenkis olup giderse bu projenin ortakları bunun hesabını kamuoyuna veremez. Ve lütfen yetkililerin tezelden tedbir almalarını İPA projeleri ile ilgili veya alınan bu 6 milyon Euro’luk İPA projesi ile ilgili de kamuoyuna basına acilen bir açıklama yapma mecburiyetlerinin olduğunu da ben buradan söylemek isterim.” Dedi.
“ Valimiz Süratle Proje Ekibini Kurmalıdır”
Yine bir diğer eksik olarak ilimizde gördüğümüz olay ise n çok rahat ve keyfi hareket ediliyor diyen başkan Dişkaya “ Buradan uyarıyorum. İlimizde bir proje ekibi yok. Her kurum gitsin projesini yapsın deniyor. Kurumalarda proje ekibi yetiştirdiniz mi? Var mı kurumlarda proje ekibi. İlimizde 2 tane proje yazmayı bilen elemanlarında pasifize edilmesini son derece yanlış buluyorum. Süratle Sayın Valimizi bu işe zaman ayırsın bir proje birimi bir proje ekibi kurmasının elzem olduğunu düşünüyorum. Adıyaman’dan kim proje yazmak isterse bu ekibe müracaat etmelidir, projesini de oraya yazdırmalıdır. Aksi taktirte GAP Bölge Başkanının dediği biz proje bekliyoruz kelimesinde başkan haklı konuma geçer. Bu işler yatmakla da olmuyor. Bu ayki üzerinde duracağımız konular bunlar. Bütün basın yayın organlarımızdan bunları ele alacağız bunun takipçisi olacağız, ben umuyorum ümit ediyorum, bu konuda hemşerilerimiz, siyasilerimiz, bürokratlarımız, STK Başkanları artık üstüne düşeni yapar. “ dedi.
İlk Yorumu Yap