İKA´nın Mali ve Teknik Programları Tanıtıldı
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent ÖZKAN, üniversite ve sanayinin birbirinden kopuk olduğunu kaydederek, bu kopukluktan dolayı üniversitelerde çok sayıda donanımlı insan olmasına rağmen sanayinin AR-GE için danışmanlık firmalarına gitmek zorunda kaldığını söyledi.
Dr. Bülent ÖZKAN Üniversitemizde verdiği konferansta İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın mali ve teknik destek programları hakkında bilgi verdi. Eğitim Fakültesi Mustafa V. KOÇ Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Üniversitemiz Rektörü M. Talha GÖNÜLLÜ ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın bölgesel kalkınmadaki rolü ve amacına değinen Dr. Bülent ÖZKAN: “Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerekiyor. Ajansımız, işbirliğini geliştirmeye yardımcı olarak kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefliyor” dedi.
İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Bülent ÖZKAN, ajansın 2011 yılında 2 ana başlık altında uygulama yapacağını söyledi. ‘Kültürel ve turizm alanında mali destek programı’ başlığı altında yürütülecek projelere 8 milyon TL bütçe ayrıldığını belirten ÖZKAN, ‘üniversite, sanayi ve toplum’ başlığı altındaki projelere ise toplam 6 milyon TL kaynak ayrıldığını kaydetti.
Üniversite-sanayi işbirliğinde yaşanan kopukluğa dikkat çeken İpekyolu Ajansı Genel Sekteri Dr. Bülent ÖZKAN, şunları söyledi:
“Üniversitelerimiz olarak gerçekten sanayiden kopuk yaşıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarından da kopuk yaşıyoruz ve sanayi de üniversitelerden kopuk yaşıyor. Üniversitelerde bu konularda çalışmaları olan çok sayıda donanımlı insan olmasına rağmen sanayicimiz ARGE için danışmanlık firmasına başvuruyor. Halbuki üniversitelerden bunu temin etse belki daha kolay olacak ve dolayısıyla hem üniversite gelişmiş olacak hem de akademisyen gelişmiş olacak. Aynı zamanda akademisyen de mali açıdan bir kaynak oluşturmuş olacak. Bu çerçevede 2011 yılı yönetim kurulu toplantımıza ‘üniversiteler, sanayi ve toplum’ başlığıyla gittik. Sanayi ve sivil toplum kuruluşları üniversiteyle çalışsın istiyoruz.”
İlk Yorumu Yap