Üniversiteden Adıyamanlılara İkinci Müjde
Adıyaman Üniversitesinin aktif olmayan birimlerinin öğrenci alması için yoğun bir şekilde çalışmalar yürütüp, girişimlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyamanlılara Mühendislik Fakültesinin 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alacağını müjdeledi.
Adıyaman Üniversitesinin kurumsallaşması ve asıl fonksiyonunu yerine getirebilmesi için aktif olmayan birimler, tek tek öğrenci alınarak aktif hale getirmek için yoğun çalışmalar devam ediyor. Bu girişimler neticesinde binası Kâhta ilçesinde bulunan Devlet Konservatuvarının ardından Mühendislik Fakültesi de öğrenci alacak. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci ile faal hale gelecek.
Kendisi de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, göreve başladığı tarihten itibaren faal olmayan birimlerin öğrenci alması için girişimlerde bulunduklarını, bunun sonucuna 2006 yılında kurulan Devlet Konsrevatuvarının ardından Mühendislik Fakültesine de öğrenci almasını sağladıklarını belirtti. Rektör Gönüllü, üniversitenin kurumsallaşması için öncelikle tüm birimleri aktif hale getireceklerini ifade ederek; “Devlet Konservartuvarı aktif değildi, bu sene öğrenci alacak hale geldi. Mühendislik Fakültesi de aynı şekilde, sadece adı vardı, bu durumu değiştirdik, bu sene Çevre Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci alarak aktif hale getiriyoruz. Sırada Diş Hekimliği Fakültesi var.” dedi.
Gönüllü, çalışmaları kapsamında Malatya İnönü Üniversitesinde eğitimlerini devam ettiren Tıp Fakültesi öğrencilerinin artık Adıyaman’da eğitimlerine devam edeceklerini belirterek; “Bütün bu gelişmelerin de gösterdiği gibi Adıyaman Üniversitesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı. Fakülteler, yüksekokullar ve diğer akademik birimlerin kâğıt üstünde var olduğu dönemi geride bıraktık. Faal olmayan diğer birimlerimizi de kısa sürede öğrenci alır hale getirmek için girişimlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz”
İTÜ mezunu olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise Mühendislik Fakültesinin kaliteli ve ihtiyaca cevap verecek bir eğitim uygulayacaklarını, buradan mezun olan mühendislerin Türkiye’ye ve Adıyaman’a hizmet edeceğini söyledi.
Pınarbaşı, Mühendislik Fakültesinin faal olması ile birlikte arzulanan Üniversite-Sanayi işbirliğinin de en üst seviyede gerçekleşeceğini, Mühendislik Fakültesinin Adıyaman’ın sanayisine önemli katkıda bulunacağını kaydetti.
Misafir
açılan bölümleri haber yaparken kapanan bölümleri göz ardı etmişsiniz
Misafir
yorumları onaylayıp yayınlatmanız pekte adil diil