Eğlenceli Konferansta Sağlıkçılar Stres Attı
İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi’nin organizasyonuna destek verdiği “Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesi” kapsamında İstanbul Maltepe ve Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Dr. Şaban Kızıldağ sağlık çalışanlarına konferans verdi.
Şehirde yaşayan çeşitli meslek gruplarının katılımını sağlayarak yerel öğrenme ihtiyaçlarını sağlamaya, şehrin sahip olduğu kaynakları harekete geçirerek ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimi amaçlamaya yönelik olarak hazırlanan “Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesi” sağlık çalışanlarının bir araya getirdi.
Adıyaman Sağlık İl Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan “Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesine İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, kurum müdürleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Projenin ilk etabında sağlık çalışanlarına yönelik seminerle gerçekleştiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, projenin Adıyaman’da uygulanması noktasında emeği geçenlere teşekkür etti.
27 Ocak’ta başlayan projenin 5 ay devam edeceğini söyleyen Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Murat Demirkol, “Projenin ikinci ayağında ise milli eğitim çalışanları bir araya gelecek. Proje kentte aidiyet bilincini artırarak insanların şehir ile ilgili bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmayı, her konuda hayat boyu eğitim veren kurumlar oluşturmayı, kentlilik bilincini geliştirmeyi ve kentte kaliteyi arttırmayı amaçlıyor. Kentlerimizin en önemli sorunu kentlilerin kentlerini sahiplenmemeleridir. Bir köy yerinde çeşme kolay kolay kırılmaz. Çünkü o çeşme köylü tarafından “benim çeşmem” olarak algılanır ve köyde yaşayan o köyü kendi malı olarak görür. Ama kentlere indiğimizde ne yazık ki aynı sahiplenmeyi göremiyoruz. Kentte yasayanlar kendilerini kentin sahibi, o kentin de kendine ait bir mekan olduğu, kentin geleceğinin kendi gelecekleri ile doğrudan bağlantı içinde olduğunu ne yazık ki çok fazla düşünmüyor. O yüzden de kentlerimiz ciddi anlamda bir sahipsizlik yaşıyor. Bu cümlelerden hareketle kentlilik bilincini iki temele dayandırmamız mümkündür. Bunlardan birincisi sahiplenme, ikincisi ise kentli kültürüdür. Birincisi kentte yaşayanların kentin kendilerine ait olduğu bilincine sahip olmasını ve dolayısıyla da kenti korumalarını gerektirmektedir. İkincisi ise kentte ortak yaşamın gerektirdiği toplumsal kurallara uymayı, bu kuralları benimsemeyi gerektirmektedir. Görevimiz Adıyaman’da kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi yolu ile Adıyamanlılara en güzel hizmetleri sunmak ve daha güzel yarınları da hep birlikte inşa etmektir” dedi.
“Fiziki, doğal ve finansal sermayenin yanı sıra, iletişim ve güvene dayalı sosyal sermayenin kalkınmada önemi yadsınamaz” diyen İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, “Yerelde faaliyet gösteren tüm aktörlerin ortak iş yapma anlayışı çerçevesinde bir araya getirilmesi ciddi bir sinerji ortamı oluşturmaktadır. Böylece, kalkınma odaklı çabaların işbirliği çerçevesinde yürütülmesi ile bölge kaynaklarının daha etkin biçimde bölgesel kalkınmaya yönelik olarak kullanılması söz konusu olabilecektir. Bu kapsamda destek verdiğimiz “Öğrenen ve Gelişen Şehir Adıyaman Projesi” Adıyaman ilinde yaşayan çeşitli meslek gruplarının katılımının sağlanarak, yerel öğrenme ihtiyaçlarını sağlayarak, şehrin sahip olduğu kaynakları harekete geçirerek ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişimini amaçlamaktadır. Bu proje 5 ay devam edecek olup, şehrimizde yaşayan her kesimin kentlilik bilincini artıracaktır. Bugün Projenin ilk ayağı olan Sağlık çalışanlarıyla bir araya geldik. Daha sonra emniyet ve eğitim camiamızla bir araya geleceğiz. Daha önce Liverpol, Southampton, Swansea, Hull ve Glasgow gibi kentlerde uygulanan Öğrenen ve Gelişen Şehir Projeleri ile kentlilik ve kentte aidiyet bilincinin oluşturulması açısından önemli sonuçlara ulaşılmıştır. Bu proje Adıyaman ilinde aidiyet bilincinin artırılmasını ve şehir ile ilgili bilgiye rahatça ulaşmalarını sağlamak ve kolaylaştırmak ve her konuda hayat boyu eğitim veren kurumlar oluşturmayı amaç edinmektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İstanbul Maltepe ve Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Şaban Kızıldağ sağlık çalışan yaptırdığı hareketlerle renkli görüntüler yaşatırken salonda bulunanları gülmekten kırdı geçirdi.
Konuşması sırasında ilginç hareketler de yaptıran Dr. Kızıldağ, salonda bulunan sağlıkçılara ilginç olaylar anlatarak konferansa renk kattı.
İlk Yorumu Yap