Kadın Kolları Başkanı Pektaş´tan Çatom´a Ziyaret

Kadın Kolları Başkanı Pektaş´tan Çatom´a Ziyaret


Ak Parti Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Çok Amaçlı Toplum Merkezi (Çatom)u ziyaret ederek, kadınlara yönelik verilen kurslarla ilgili bilgi aldı.

Beraberinde AK Parti Kadın Kolları İl Yöneticileri olduğu halde Çatom’u ziyaret eden Pektaş, Çatom Sorumlusu Hacer Açlan’la bir süre sohbet etti. Çatom Sorumlusu Hacer Açlan, Çatom olarak kadınlara yönelik verdikleri mesleki kurslarla ilgili bilgi verdi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş da, Çatom’un bugüne kadar verdiği kurslara ek olarak yeni dönemde vermeyi düşündükleri kursların önemine dikkat çekerek, “Kadınlarımızın meslek sahibi olması, alışkanlık olarak yaptıklarını profesyonel şekle dönüştürmesi ve aile ekonomisine katkıda bulunma fırsatı yakalamalarından dolayı bu kursları çok önemsiyorum. Hacer hanımdan bugüne kadar yaptıkları ve yeni dönemdeki farklı kursların açılacağının öğrenmem bizleri sevindirdi. Umuyorum ki, Çatom, Adıyaman’daki güzel imajını arttırarak devam ettirir.” dedi.

Pektaş, “Kadının Statüsünü güçlendirmek için AK Parti Kadın Kolları olarak da, içinden geldiğim sivil toplumculukta da büyük önem verdim, vermeye de devam edeceğim. Kadınlarımızın daha iyi yaşaması, daha iyi bilgi ve beceriyle donatılması bizler için büyük önem arz ediyor” dedi.

Çatom Sorumlusu Hacer Açlan da, Çatom’la ilgili bilgi vererek, GAP İdaresi tarafından, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını bütünleştiren yoksulluğu azaltma stratejileri, katılımcı yaklaşımların teşvik edilmesi, kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalar ve bütün bu çalışmalarda dezavantajlı grupların ve cinsiyet perspektifinin gözetilmesi yönünde bir dizi projeler yürütüldüğünü, bu bağlamda yürütülen çalışmaların en önemlilerinden birisinin Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM’lar) projesi olduğunu söyledi.

Açlan, ÇATOM’ların, GAP İdaresi tarafından 1992-94 yılları arasında yapılan beş temel araştırmanın bulgularına dayalı olarak hazırlanan, Sosyal Eylem Planı ile bu araştırmalardan biri olan “GAP Bölgesinde Kadının Statüsü ve Kalkınma Sürecine Entegrasyonu Araştırması” bulgularına dayalı olarak hazırlanan Eylem Planı’ndan hareketle ortaya çıktığını söyledi.

Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM’lar), GAP Bölgesi’nde 1995 yılından itibaren açılmaya başlandı, halen Adıyaman dahil, GAP Bölgesindeki 9 ilde 30 ÇATOM’la hizmet verildiğini söyleyen Açlan, ÇATOM’ların hedef kitlesinin genç kız ve kadınlar olduğunu söyledi.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap