Göksu Edaşta Vefa Günü

Göksu Edaşta Vefa Günü

Göksu Edaş Adıyaman İl Müdürlüğü İş Sağlığı ve İş Güvenliği haftasında iş kazasında hayatını kaybedenler ile yaralanan personellerin anısına bir dizi etkinlik yaptı.

186 Tedaş Elektrik Arıza servisine 2004 yılında iş kazasında hayatını kaybeden Nuri Yalçın’ın adı verilirken 1993 yılında iş kazasında hayatını kaybeden Mehmet Sönüş’ün ismi de toplantı salonuna verildi. İş kazası geçiren bütün kurum çalışanları çiçek verilirken iş kazası sonucu malulen emekli olab Şeref Bilgiç ile yakın bir zamanda iş kazası geçiren ve tedavi gördüğün hastaneden taburcu olarak ailesine kavuşan Mehmet Erdil ziyaret edildiler. 186 Nuri Yalcın Arıza Servisinin açılış töreninde konuşan Tes-İş Sendikası Göksu Edaş Adıyaman İl Müdürlüğü işyeri temsilcisi Kadir Gülbeyaz, “  Ülkemizde her yıl 4–10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlanıyor. Bu etkinliklerle tüm işçi ve işverenlerimizin “İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü” edinmelerini, işyerlerinde bu kültürü uygulamaya dönüştürmelerini sağlamaya çalışıyoruz. 12.12.2004 tarihinde Trafo Merkezinde kublaj hücresinde yeraltı kablo bağlantı noktalarına köpük sıkma işlemi sırasında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Sevgili Nuri Yalçın’ın adının verilmesi vefa açısından oldukça önemlidir. Göksu Edaş Adıyaman İl Müdürümüz H.Mehmet Yaşar’a ve diğer idarecilerimize şükranlarımız sunuyoruz. Ülkemizde 4–10 Mayıs tarihlerinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanan bu günlerde, kazasız, sağlıklı ve güvenli bir yaşamı hep beraber paylaşmak istiyoruz.” dedi.

“İş Güvenliğinde Gerekli Önlemlerin Alınması Bir Zorunluluk”

Göksu Edaş Adıyaman İl Müdürü Elkt. Müh. H.Mehmet Yaşar ise isimlerin çeşitli ünitelere verilerek hem kalıcılaştırıldığını hem iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattıklarını belirtti. Yaşar, İş kazalarının çekilen acı ve sıkıntıların yanı sıra işçi, işveren, işletme ve ülke ekonomisine büyük maliyetleri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“ Ülkemizde iş kazaları önemli bir sorun olarak gündemdeki yerini korumakta olup, her yıl binlerce iş kazası oluşmakta ve bunun sonucunda birçok ölüm ve yaralanma ile büyük maddi kayıplar meydana gelmektedir. İstatistikler gösteriyor ki, her yıl ortalama 70 bin civarında iş kazasında 800 civarında insanımız yaşamını yitiriyor, 1500 civarında insanımız sürekli iş göremez duruma düşüyor, 400 civarında insanımız da meslek hastalığına yakalanıyor. Söz konusu iş kazaları sonucu toplam 2 milyon gün civarında geçici iş görmezlik oluşuyor ve çalışanlar 100 binden fazla günü hastanede geçiriyorlar. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş kazaları ve meslek hastalıkları, önemli bir sorun. Sanayileşmenin gelişimi ve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli düzenleme ve yatırımların yapılmaması, bu sonuçları doğurmaktadır. Çalışılan ortamın ve üretim süreçlerinin yetersiz ve olumsuz koşulları, çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı yaşama ve çalışma hakkını tehdit etmektedir. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınması bir zorunluluk olmaktadır. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının ortadan kaldırılması, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sağladığı olanakların bu alana yönelik olarak geliştirilmesi, bilimsel araştırmaya dayalı riskin doğru tanımlanması, planlı çalışma ve üretim sürecindeki gelişmelerin bilimsel yöntemlerle incelenmesi ve nihayet güvenlik önlemlerinin arttırılmasıyla sağlanabilir. Ayrıca, Her türlü elektrik işinde çalışmayı yapacak olan elemanın teknik eleman olması ve yetki belgesi ile donatılmış olması iş kazalarını azaltacaktır”

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap