Adıyaman 17 Ülkeden Öğrencileri Ağırlıyor
Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programları kapsamında Adıyaman’a gelen 17 ülkeden 21 öğrenci Adıyaman Üniversitesi tarafından ağırlanıyor.
Moğolistan, Rusya, Ukrayna, Başkurtistan, Romanya, Makedonya, Pakistan, Mısır, Ürdün, Fas, Yemen, İran, Çin, Slovakya, Gürcistan, Bosna Hersek ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler 5 gün sürecek program kapsamında Adıyaman’ın çeşitli kültür, sanat ve coğrafya özelliklerini yaşama, görme şansını yakalayacaklar.
Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde ilimizde bulunan öğrenciler programın ilk gününde bir düğüne misafir olarak, Adıyaman’da düğünle ilgili gelenekleri yakından tanıma fırsatı buldular. Program kapsamında Üniversite kampusünde gezen öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Çetin Yıldız tarafından verilen Türk Kültüründe Düğünler konulu seminere katıldılar.
Öğle yemeğinin ardından Üniversite kampüsünü ve akademik birimleri gezerek bilgi alan konuk öğrenciler ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret ettiler.
Konuk öğrencileri makamında ağırlayan Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye, Yunus Emre Enstitüsü’den Grup Başkanı İbrahim Aydoğdu tarafından plaket takdim edildi.
Konuk öğrencilerle tek tek ilgilenerek, Türkçe sohbet eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe’nin yaygınlaşması için çok büyük bir organizasyon düzenlediğini belirterek, “Bu yıl ülkemizde toplam 44 ülkeden yaklaşık 250 öğrenci ağırlanmaktadır. Staj kapsamında ülkemizde bulunan öğrencilerden bir kısmının da Adıyaman’a gelmesi yönündeki talebimizin kabul edilmesi üzerine 17 farklı ülkeden 21 öğrenciyi 5 gün boyunca Adıyaman’da ağırlıyoruz. Bu öğrencilerimiz Adıyaman’ın coğrafyası, kültürü, gelenekleri, tarihi ve doğal güzelliklerini görebilme imkanına kavuşacaklar. Bu kültürü yerinde görecekler. Öğrencileri Adıyaman’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yunus Emre Enstitüsü’ne de böylesi önemli bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Gönüllü, Yunus Emre Entitüsü’den Grup Başkanı İbrahim Aydoğdu’ya ve konuk öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Adıyaman’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden konuk öğrenciler, Türkiye’yi ve Adıyaman’ı çok sevdiklerini, burada farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını söylediler.
Makedonya’dan gelen Hüsrev Liman; “Türkiye’yi ve Adıyaman’ı çok sevdim. Makedonya kültürü ile Türk kültürü birbirine benziyor. Bu program kapsamında hem Türkçe’mizi geliştiriyoruz, hem de farklı kültürleri bire bir görme imkanına sahip oluyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum. Bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Romanya’dan programa katılan Gina Londe; “Özellikle yemekleri çok sevdim, burada kilo aldım diyebilirim. Ayrıca bir düğüne gitme şansımız oldu. Arkadaşlarımızla birlikte Adıyaman’da bir düğündeki gelenekleri gözlemledik, dans ederek eğlendik. Gezi kapsamında sadece Türkçe konuştuğumuz için dilimizi de geliştirebilme imkanı bulduk” dedi.
Mısır’dan gelen Fatma Muhammed ise dizilerde gördüğü Türk kültürünü birebir görme fırsatı yakaladığını belirterek; “Bu gezi programı ile farklı ülkelerden gelen öğrenciler olarak Türk kültürünü görme şansımız oldu. Türk mutfağını daha iyi tanıdık. Hem Türkçe’mizi geliştiriyoruz, hem de farklı insanları tanıma fırsatı buluyoruz. Bu geziye katılanların hepsi farklı ülkeden öğrenciler, burada aramızda bir kaynaşma oldu.”
Moğolistan’dan gelen Arunbat Ölzibat ise Adıyaman’da ve Türkiye’de olduğu için kendisini çok mutlu hissettiğini belirterek, Türkiye’yi ve Adıyaman’ı çok sevdiğini söyledi.
İlk Yorumu Yap