Türk Halk Müziği Dünyaya Açılıyor

Türk Halk Müziği Dünyaya Açılıyor

Adıyamanlı Türk Halk Müziği sanatçısı Tuncay Okutan, doğu ve batıyı sentezleyen farklı ve iddialı bir albüm olan “Anadolu’dan Dünya’ya” ile ses getirmeye hazırlanıyor. Albümün en büyük özelliği, dünyanın farklı yörelerinden farklı enstrümanların da türkülere eşlik etmesi. Okutan, albümün yalnızca Anadolu’da değil, tüm dünyada ses getireceğine inanıyor.

Şubat ayında piyasaya çıkacak olan “Anadolu’dan Dünya’ya” albümü yaklaşık bir buçuk yıl süren çalışmaların sonucunda hazırlandı. Albümün aranjörlüğünü Engin Demirtaş yaptı Albümde bağlama ustalarından Güray Hafiftaş, nefesli çalgı virtüözü Ertan Tekin, Türkiye’nin en ünlü klarnet ustalarından Göksun Çavdar, Neyzen Ercan Irmak gibi tanınmış yerli müzisyenlerin yanı sıra yabancı müzisyenler de yer aldı. Hindistanlı sanatçılar, Sabri Khan “Sarangi”, Raga Shivranjani ise “Bansuri” isimli çalgılarıyla albüme eşlik ederken, Belarus Filarmoni Orkestrası da yaylı çalgılarıyla albümde yer aldı. Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise albüme iki türküde okuduğu şiirlerle ses verdi.

Belarus Filarmoni Orkestrası eşlik ediyor

Albümde yer alan türkülerin neredeyse tamamına eşlik eden Belarus Filarmoni Orkestrası, türkülere kazandırdığı çok sesliliğin yanı sıra enstrümanların muhteşem uyumunu gözler önüne seriyor. Toplam 14 eserden oluşan albümde her yöreden eserler bulunuyor. Albümün piyasa çıkmasının ardından Tuncay Okutan ve dev orkestrası, dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler vermeye hazırlanıyor.

Tuncay Okutan Kimdir?

1983 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. Müzik hayatına küçük yaşlarda, zamanının ustalarından bağlama dersleri alarak başladı. Daha sonra halk müziğinin farklı icracılarından önemli bir isim olan Cavit Murtezaoğlu’ndan şan ve sahne performans dersleri aldı. Müzik eğitimini bu şekilde sürdüren Okutan, enstrüman çalmanın ve yorumculuğunun yanında söz ve beste çalışmalarıyla da kendinden söz ettirmeye başladı.

Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep gibi büyük şehirlerde resitaller verdi, birçok yerel ve ulusal televizyon ve radyo programına konuk oldu. Sanat yaşamını mütevazi ve ayakları yere basan bir olgunlukta sürdüren sanatçının “Besni Halay”, “Yar Yar”, “Yar Olmadın”, “Ben Bilirim”, “Haberin Var mı” gibi eserler birçok sanatçı tarafından seslendirilmesi, başarı grafiğinin giderek yükselmesine neden oldu. ByUsta ve Ateş Müzik ortaklığında hazırlanan, promosyon ve tanıtım çalışmaları SimitGazoz Prodüksiyon tarafından yapılan “Anadolu’dan Dünya’ya” projesi için 1,5 yıl çalıştı. Okutan, İstanbul’da sanat hayatına devam etmektedir…

Albümleri

2004 – Yar Yar (Çınar Müzik)

2005 – Çocuk Şarkıları (Kültür A.Ş.)

2006 – Yedi Bölgeden Yedi Tepeye Türküler (Kültür A.Ş.)

2008 – Ben mi İstedim (Şahin Özer)

2009 – Musiki Şifa (Kültür A.Ş.)

2010 – Yedi Tepe Yedi Usta (Kültür A.Ş.)

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap