Polat Ormanlık Alanlar İmara Açılmayacaktır

Polat Ormanlık Alanlar İmara Açılmayacaktır

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yanan ormanlık alanların imara açılması, betonlaşması, otel yapılması gibi algıların yanlış olduğunu ifade etti.

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Fuarı’na panelist olarak katılan Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, yanan orman alanlarıyla ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğine açıklık getirdi.

Sakarya Sapanca Kırkpınar’da bu sene 4.sü düzenlenen ‘Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Fuarı’nda gerçekleşen panelde konuşan Bölge Müdürü Polat; “Orman yangınlarıyla mücadelemizin büyük bir başarı ile devam ettiğini, vatandaşlarımızda yanan ormanlık alanların imara açılması, betonlaşması, otel yapılması gibi yanlış algılar olduğunu ifade ederek Bu kesinlikle mümkün olmayıp Anayasamızın 169. Maddesince ormanlarımız güvence altına alınmıştır. Ormanlar kesinlikle imara açılamaz daraltılamaz ve zaman aşımından dolayı özel mülk olamaz. Orman Genel Müdürlüğü olarak zaten yanan ormanlık alanlarımızı yılın içinde ağaçlandırıp doğaya tekrar kazandırmak asli görevimizdir. Ülkemizde yanan ormanlık alanlarda şu anada kadar yapılaşma olduğuna dair bir örneği yoktur. Fidancılık sektörünün geçmişi ve geleceği konusunda süs bitkileri sektörü, bitkisel üretim sektörü içinde ekonomik anlamda bir alt sektör olarak ortaya çıkmaya başlamıştır. İnsanların giderek doğadan uzaklaşmış ve yeşil çevre özlemi giderek artmıştır. Süs bitkileri sektörünün bu anlamda, özellikle kentleşmenin yoğun olduğu bölgelerde insan psikolojisine olumlu katkı sağlaması, vatandaşların doğaya karşı olan özlemlerini giderme ve görüntü estetiği kazandırma açısından sürekli önemi artan ticari bir sektör haline gelmiştir. Günümüzde, bu sektör pek çok ülkede ekonomiye katkı sağlayan etkili bir sektör olarak kabul edilmektedir. Estetik, fonksiyonel ve ekonomik amaçlarla üretilen dekoratif bitkilere süs bitkileri denilmektedir. Süs bitkileri genel bir kavram olup, kesme çiçek, iç mekân süs bitkileri, dış mekân süs bitkileri ve doğal çiçek soğanları yetiştiriciliği olarak ayrılmaktadır. Kesme çiçekler ve iç mekân süs bitkileri, dünya ticaretinde % 80'lik payla önemli bir grubu oluşturmaktadır. Süs bitkisi sektörü zamanla birçok çevresel sorunun insan ve yaşamı üzerindeki olumsuz etkisinin ortadan kaldırılmasında yararlanılan temel araçlardan biri olarak da görülmeye başlanmıştır’’ dedi.

Panel sonrası Bölge Müdürü Ziya Polat, bazı önemli sektör stantları ile birlikte OMO Sakarya Şubesi standı ile Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Standını ziyaret etti. Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve OMO Sakarya Şubesi stantlarını çok beğenen Orman Bölge Müdürü Polat, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Panele, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer, Fidanlık ve Tohum İşleri Dairesi Başkanı Fahrettin Ay, Bölge Müdürü Ziya Polat, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı OMO Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Kütahya Tarım İl Müdürü Orhan Özçalık, Sakarya Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri İşletme Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap