Tanıtım Günlerinde Nostaljik...
27-30 Haziran tarihleri arasında, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Adıyaman Tanıtım Günlerinde Adıyaman Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, insanları geçmişe götürüp düşündüren nostaljik Adıyaman'ın dağlık bölgesine ait Göçer kıl çadırı kurulmuş çadırın içerisinde de çeşitli otantik objelerle süslenmiş, eski el dokuma kök boyadan renklendirilmiş halı ve kilimler sergilenmiş geniş bir oturma mekanı hale getirilmişti.
Göçer Kıl Çadırın hemen solunda Kergah yani bağ bozumunda Üzüm sıkma, pekmez, pestil ve kesme dediğimiz ürünlerin yapıldığı bölüm, çadırın hemen önünde buğday sapların üzerinde düğen, mılev, kef, peçik, orak, bulgur öğütme taşı, yün ayırma ve temizleme tarağı, kırkit, sepeçi, hallaçların kulandığı pamuk kıvanı ve topozu, Yün eğirme dolabı, teşi, tahta kaşıklık, sini, irbik, abdest legeri, bulgur lengeri, tütün kıyma makinesi, yayık yayma iskelesi ve mekanik bulgur makinesi sergilenerek adeta Etnografya Müzesi hali getirilmiş desem abartı olamaz. hele hele yukarıda saydığım objelerin hemen arkasında Kahta İlçemizin Akçalı Köyünde 1928 yılında doğan Mehmet Fahrettin Bilgiç'in hat sanatı eserleri sergisi ayrı bir renk kattığını, hemen bitişiğinde Adıyamanlı yazar çizerlerin kitapları ve Abdulkadir İnan'ın ' nin Sahabe ve Resulullahın üzerine yazılmış Kürtçe şiir kitabı gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
İl Mahalli İdareler Müdürlüğü Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kurulan Bu zengin otantik malzemeli Kıl çadırı standında İlimizin Yazıbaşı köyünde ikamet eden 65 yaşlarında Tahsin amca ile Hanım Teyzenin yöresel kıyafetler içerisinde Gönüllü olarak Atatürk Kültür Merkezinde hem çadırın kurulmasında hem de gelen misafirlere yöresel Körme ve torak hıtabı ikram etmek için değirmen unuyla sac üzerinde pişirmesi, gelen ziyaretçiler bir tane daha vermen mümkün mü veya bir tanede eşime götürebilir miyim istekleri bizleri çok çok memnun etti. Kıl çadırın önüne otantik malzemeleri dizayn eden ve çamurda şıra haneyi yapan hat sergisini sergileyen İl Mahalli İdareler Müdürü Mahmut İnan'a ve Çay ve İkramı gelen misafirlere ikram eden Kuyucak Köyü Muhtarına binlerce teşekkür ediyorum.
İlimizi tanıtımında geyretler gösteren Azikanlı çiftin Hanım teyzesi yerel kıyafeti kufisi olsun, zıbını olsun Ankaralıların ilgi odağı oldu. Gelen ziyaretçilerin tek talebi teyze seninle bir fotoğraf çektirebilir miyim.? şeklinde teklifleri oldu. teyzede güler yüzüyle hiç kimseyi kırmadan yüzlerce kişiye klişelere poz vermek için bir oturdu bir kalktı.
İlimizin Tanıtım Günlerinde en büyük emeği geçen, bir orkestra ahenginde Kurum Amirleri ve görevlileri yönlendiren Valimiz Mahmut Demirtaş'ın güler yüzüyle gelen konukları teker teker karşılaması bir dakika dahi yerinde durmayan tüm stantları kontrol altına alarak, her şeyi yerli yerince kontrol etmesi, başarıyı yakalayarak, stantlara 45.000 kişinin ziyaret etmesini sağlamıştır. sayın Valimizi bu performansından ve bu stresli işin içinde bir sefer olsun dahi yüzünü asmadığı ve daima güler yüzle gördüğüm için kendilerine ve saygıdeğer eşlerine sonsuz teşekkürlerimi sunarak daha güzel hizmetlerin altına imza koymalarını cenabı haktan temenni ederim.
İlk Yorumu Yap