Edebiyat Dergisi Mim Çıktı
Adıyaman’da Edebiyat Dünyası’na yeni bir dergi kazandırıldı. Mim adı verilen dergiyi, Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Derneği çıkarıyor.
Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Dernek Başkanı H.Sinan Temel, derginin iki ayda bir çıkacağını, kültür, sanat ve edebiyat ağırlıklı olarak yayın yapacağını, Adıyaman kültürüne önemli bir katkı yapmayı amaçladığını belirterek, “Adıyaman Kültür Sanat, Edebiyat ve Bilim Derneğimiz (AKSEB) 2010 tarihinde kuruldu ve hedef faaliyet alanlarında her gün varlığını biraz daha hissettirmektedir. Bu bağlamda iki ayda bir çıkarmayı planladığımız resmi yayın organı Mim’in ilk sayısını size takdim etmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız. Dergimiz daha ziyade Adıyaman’daki edebî değerleri ortaya çıkarmak, eserlerini siz değerli okuyucularımızla paylaşmak üzerine odaklanacaktır. Sanat ve edebiyat açısından mümbit olduğuna zerre şüphemiz olmayan şehrimizdeki değerlerin ataletini bir nebze yenmek için ayağa kalkmış durumdayız. Sanat, estetik kaygıyla oluşturulmuş her türlü esere açık olacağız.” dedi.
Temel, derginin adıyla ilgili de şunları söyledi; “Büyük düşündük ve dergimizin adını Mim koyduk. Mim, zira sonsuzluğa denk gelen uçsuz bucaksız ‘deniz’ demekti hiyerogliflerde. İnce düşündük ve dergimizin adını Mim koyduk. Mim, zira sevgili ağzıdır; söyledikleri kırmaz muhatabını. Dikkatle düşündük ve dergimizin adını Mim koyduk. Mühim bir eksikliğe çare olacağımızı düşünerek. Mim koyduk; iki en sevgili arasında Mim köprüdür tasavvufta.”
Mim Dergisinin Sahibi, aynı zamanda Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Dernek Başkanı da olan H. Sinan Temel, Yazı İşleri Müdürü Ali Ünişen.
İz Ajans Yayıncılıktan çıkarılan derginin yayın kurulu H.Sinan Temel, Suat Tekin, Ali Ünişen, Sefer Akgül ve Veysi Atıcı’dan oluşuyor.
Abad Matbaacılıkta basılan dergi, 32 sayfa olarak hazırlanmış.
Mayıs Haziran sayısında okuyucuyla buluşan Mim’de, Ali Ünişen’in Kaleminden Müjde, Ben Hür Adam Filmi’yle Sefer Akgül,
Pantolon ve Nakıbın Havuzu yazısıyla Ebubekir Aytekin, Bir Dostu Uğurlarken yazısıyla Arif Akpınar, Hücre Duvarları şiiriyle Suat Tekin, Olmasa da olur yazısıyla Abdulkerim Işık, Yaşamın Anlamı Ölüm yazısıyla Murat Kavak, Senden Vazgeçtim yazısıyla Delal Dara Kılınç, Sapan ve Çocuk şiiriyle Gani Aslangöz, Feride’yle Aynur Sel, Türk Aydınının Güneşe Konumu yazısıyla Mustafa Akil Yağımlı, Bugün Farklı Bir Gün Düştü Yüreğime yazısıyla Hamza Çelenk, Faşizmde Sinema, Sinemada Faşizm yazısıyla Doğan Durgun, İçimin Sunağı şiiriyle Veysi Atıcı, Aşmerike yazısıyla Demirhan Seçilmiş, Titretmeyin Beni hikâyesiyle Naif Karabatak yer alıyor.
Dergide yeni çıkan kitaplar hakkında bilgi de verilirken, Karikatürist Ahmet Akil Yağınlı’nın çizgilerine de yer veriliyor.
İlk Yorumu Yap