Kalkınma Ajansının ana Merkezi Adıyaman Olmalıydı

Kalkınma Ajansının ana Merkezi Adıyaman Olmalıydı

Adıyaman’da bir dizi incelemelerde bulunmak ve kurumlarla çeşitli görüşmeler yapmak için Gaziantep ilinden gelen İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özken ve beraberindeki heyet görüşmelerinin son ayağında Adıyaman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Başkan Zeki Dişkaya ile bir süre görüştüler.

Adıyaman’da 10 ziyaret yeri olarak Adıyaman Gazeteciler Cemiyetine geldiklerini belirten Genel Sekreter Özkan, çalışmaların duyurulmasında basına önemli işler düştüğünü belirtti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, ajanslar ve çalışma şekilleri konusunda bilgiler vererek; “ Kalkınma Ajansları, Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanında yaşanan yapısal dönüşümün ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kurumları arasında yer alacak olan “kalkınma ajansları” Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda kurulmaya ve faaliyete geçmeye başlamıştır. Kalkınma ajansları; Bölgesel gelişme uygulamalarımız ile bölge planlarımızın etkinliğinin ve başarısının yükseltilmesini; bölgelerin ülkemizin genel büyümesine, gelişmesine, refahına ve istikrarına katkısının artırılmasını; sosyal uyum ve adaletin güçlendirilmesini ve değişen küresel rekabet şartlarına adaptasyonun hızlandırılmasını sağlayacak,      Yüksek nitelikli personeli, esnek kaynak ve istihdam yapısı ile kurum, kuruluş ve şahıslara sağladığı idari, mali, teknik desteklerle başta girişimciler olmak üzere bütün yerel aktörlerin kalkınma çabalarına katılımını teşvik edecek, Sağlayacağı proje ve faaliyet desteklerinde kişi, kurum ve kuruluşların eş finansmana dayalı ortak proje üretme ve yönetme kültürü ve yeteneğini geliştirecek; sahiplenme ve işbirliği duygusunu güçlendirecek; bölgenin girişimcilik potansiyelini harekete geçirecek ve sürekli olarak yükseltecek, Yerel potansiyeli, dinamikleri, özgünlükleri, kaynak ve imkanları ortaya çıkararak harekete geçirecek ve ulusal, uluslararası pazarlarda ekonomik, sosyal, kültürel birer değer haline dönüştürecek; Sonuç olarak, hem ulusal, hem de bölgesel-yerel düzeyde başta istihdam ve gelir olmak üzere ekonomik ve sosyal göstergelerin iyileştirilmesine, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına ve dolayısıyla ülkenin genel refahının artırılması ve istikrarının pekiştirilmesine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bizlerde kalkınma ajansları olarak Özellikle İpekyolu Kalkınma ajansı bölgesinde bulunan 3 ildeki basın kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızın basın yoluyla duyurulması konusunda sizlere çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansının merkezinin Adıyaman’da olması gerektiğini dile getiren Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, kalkınma ajansının merkezinin Gaziantep ilinde olmasının üzücü olduğunun altını çizdi.

Başkan Dişkaya; “İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ve beraberindeki heyetin ziyaretleri bizleri mutlu etmiştir. Fakat her konuda olduğu gibi İpekyolu Kalkınma Ajansının genel merkezinin de birçok konuda olduğu gibi Adıyaman da olması gerekirken maalesef elimizden alınması bizleri son derece üzmüştür. Bizler artık bu saatten sonra İpekyolu Kalkınma Ajansından ilimize yönelik çok ciddi çalışmalar bekliyoruz. Bilindiği gibi kalkınma ajansları kapsamındaki bölgelerin kalkınmalarında önemli roller üstlenirler. Bizlerde birçok konuda mağdur olmuş ilimizin kalkınmasında İpekyolu Kalkınma Ajansının ilimize yönelik çok ciddi çalışmalar içerisine gireceğine inanıyoruz. Bilhassa Ajansın Genel sekreterinin Yüzde Ellilik bölümünün ilimiz kökenli olmasının da bizler için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle şimdiden kendisinin de katkılarıyla İpekyolu Kalkınma Ajansının Adıyaman’a yönelik çok ciddi çalışmalar yapacağı kanısını taşıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap