Işıldak ve Korkut, TRT´de
Anadolu basının sesi olan ve TRT Anadolu’da yayınlanan ‘Anadolu’nun Sesi’ programına konu olan Adıyamanlı gazeteciler Mustafa Işıldak ve İskender Korkut, programında Adıyaman’ın yerel basını ve sosyo ekonomik durumu ile turizm değerlerini değerlendirdi.
20 Nisan Cuma günü Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TRT’nin işbirliği ile TRT Anadolu’da ve ASU TV tarafından da aynı anda yayınlanan ‘Anadolu’nun Sesi’ programına konuk olan Adıyaman’da Bugün Gazetesi kurucularından Mustafa Işıldak ile Adıyaman’da Bugün Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve ASU TV programcısı İskender Korkut, Adıyaman’da yerel basını, sosyo-ekonomik durumu ve turizm değerleri hakkında izleyicilere bilgiler verdi.
Adıyaman’dan söz ederek sohbete başlayan İskender Korkut Adıyaman’da yerel medyanın güçlü olduğunu, gazetelerin eskiye oranla değişerek, yenilendiğini ve günümüzde “ofset baskı” ile yayın hayatına devam ettiğini belirtti. Adıyaman’da Nemrut Dağı’nın önemli bir yeri olduğunu da vurgulayan Korkut, dağın bir özelliği olan “Gün Batımı” seyriyle ayrı bir güzelliği olduğunu vurguladı.
Turizm değerli konuşuldu
Programın diğer konuğu Mustafa Işıldak ise, bölgedeki yerel meydanın il ve çevre illerde gündemi yakaladığını, haberi olduğu gibi verdiğini açıkladı. “Turizm” ile ilgili haberlere öncelik verdiklerini de belirten Işıldak, Nemrut Dağı’ndan söz ederek “Milli Park” niteliğinde olduğunu, dağın etrafında otel yapılmasının yasaklandığını birkaç Sivil Toplum Kuruluşu ile Nemrut’ta yapılması planlanan otel inşaatının durdurulması için Danıştay’a yürütmenin durdurulması ve iptali için hukuki bir adım attıklarını belirtti. Mustafa Işıldak, ilin inanç turizmi açısından da, önem arz eden bir bölge olduğunu ayrıca baraj, göl ve diğer coğrafik açılardan zengin bir mekana sahip olduğunu söyledi. Adıyaman’da beş yıldızlı otel ihtiyaç duyulduğuna değinen Işıldak, kentteki iş adamlarının konu ile ilgilendiğini açıkladı.
İskender Korkut ise bölgeye gelen turistin klasik otelden farklı olarak, ayrı bir ortamda ağırlanmak istediğini ifade etti. Adıyaman’ın yemeklerine de değinen Korkut, “Çiğ Köfte'nin” Adıyaman’ın meşhur bir öğesi olduğuna vurgu yaptı. Mustafa Işıldak ise, Yerel Medya konusunda, hükümetten beklentilerinin yüksek olduğunu, bu noktada Başbakana, Başbakan Yardımcısına, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne, TRT’ye, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna büyük görevler düştüğünü belirtti.
“İlde güçlü bir yerel basın var”
Telefon bağlantısıyla yayına konuk olan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise ilde güçlü bir yerel basın olduğuna değinirken, tarih ve turizmin önemli birer unsur olduğunu vurguladı.
Yine telefonla canlı yayına bağlanan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise Adıyaman’ın 1954 yılında il olmuş olduğunu 428 köy’ü bulunduğunu, hükümet’in eğitim, sağlık, ulaştırma alanında önemli yatırımları içeren bir yapı içerdiğini belirtti. Adıyaman’ın turizm açısından iyi bir durumda bulunduğunu Kültür Bakanlığı'nın desteği ile Nemrut Tarihi Eserleri'nin Dünya Koruma Alanına girdiğini açıkladı ve ilin otele ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Programın son canlı bağlantısına katılan Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu Adıyaman’ın sanayi açısından doğu ile batı kentleri arasından köprü görevi gördüğünü, dünya mermer rezervinin yüzde 4’ünün Adıyaman’da olduğunu, Adıyaman ile Batman’ın petrol konusunda önem arz ettiğini belirtti.
İlk Yorumu Yap