Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Kampanya

Üniversite Öğrencilerinden Anlamlı Kampanya


Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’ kapsamında düzenledikleri yardım kampanyası ile Kenya’da su kuyusu açtırdılar.

 

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasin Doğan ile birlikte Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret eden öğrenciler, yaptıkları kampanya hakkında bilgi verdiler. Kuraklık çeken Kenya’da açtırılan kuyunun çerçevelenmiş fotoğrafını Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye takdim ettiler.

 

Öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin birbirinden güzel faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Bu genç kardeşlerimizle, evlatlarımızla ne kadar övünsek azdır. Buradan kalkıp Kenya gibi bir yerde su kuyusu açtırmak son derece anlamlı, güzel bir davranış. Bu projede emeği geçen bütün hocalarıma ve bu genç kardeşlerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Böyle güzel faaliyetler Üniversitemizde devam ediyor. Bir çok öğrenci topluluğumuz, faaliyet kulübümüz var. Bu faaliyet kulüplerimizin etkinlikleri göğsümüzü kabartıyor. Geleceğe olan inancımızı, güvenimizi de arttırıyor. Bu gençlik bizim istediğimiz gençlik. Sosyal sorumluluğu olan, dünyaya karşı kendini sorumlu hisseden öğrencilerimiz var. İnşallah bu örneklerin arkası gelecektir. Sağ olsunlar, var olsunlar” şeklinde konuştu.

 

Yaptıkları yardım kampanyası hakkında bilgi veren Eğitim Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Berivan Aslı Dağ ise ‘Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’ kapsamında böyle bir proje yapmaları gerektiğini fakat kendilerinin diğer arkadaşları gibi bu çevrede yapmak istemediklerini, hem yararlı olmak hem de örnek olması adına açlık ve susuzluk sorunu çeken Kenya’da projeyi yürütmeye karar verdiklerini söyleyerek, “Projenin başlangıcında Kenya’da bir su kuyusu açtırmak için 3 bin 500 dolar (6 bin 200TL) gerektiğini öğrendik. Bu işe sekiz kişiyle başladık. Bu parayı toplamak için kermesler yaptık. Kermes yoluyla gece arkadaşlarla evde yaptığımız yiyecekleri gündüz sattık. Bunun için de marketlerden yardım istedik. Bütün erzakları market sahiplerinden bu proje için temin ettik. Onlar da sağolsunlar, yardım ettiler bize. Kermesi üç gün boyunca yaptık ve üç günde 3 bin lira topladık. Bunun dışında kitap ayraçları bastırdık. Bunları 1 liraya satarak toplamda 6 bin liraya ulaştık. Geriye kalan 200 lirayı da iş adamlarının yardımlarıyla temin ettik. Sonunda 6 bin 200 lirayı aşarak 7 Bin liraya ulaştık. Artan parayı da yardıma muhtaç insanlara dağıttık. Bize yardım eden dernek, kurum, kuruluş ve ders hocalarımız Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kürşat Aytaç ve Yrd. Doç. Dr Yasin Doğan’a teşekkür ediyoruz. Bizim çalışmamızın örnek olmasını istiyoruz. Sadece ders amacıyla değil, her yönden oradaki insanları düşünmek gerekiyor. Afrika’da açlıktan, susuzluktan ölen insanlar var. Biz de onlara yardım eli uzatalım” diye konuştu.

 

Birer öğretmen adayı olarak eğitim sistemimizin amacının sadece ulusal sorunlara değil uluslararası sorunlara da duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurgulayan diğer öğrenci Fatih Oğuz Çelik de gelecekte yetiştirecekleri bireylerde kendilerinin sahip oldukları özelliklerin bulunmasını istediklerini ifade ederek, “ Afrika toplumundaki susuzluk sorununa duyarsız kalamazdık. Somali ve Kenya gibi ülkelerde büyük bir dram yaşanıyor. Bu ülkelerin içinde bulundukları dram bizi fazlasıyla üzdü. Biz diğer üniversitelerdeki öğrencilere de örnek olmak açısından Ülkemizin bu duyduğu sorumluluğu üzerimizde hissettik. Afrikadaki bu soruna bir katkımız olsun diye Kenya’da bir su kuyusu açtırmaya karar verdik ve bunu başardık. Oradaki insanların bu kuyudan su içtiklerini fotoğraf ve videolardan gördük. Çok mutluyuz” dedi.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap