Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldılar...
BOYDER tarafından başlatılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kursiyerler, düzenlenen törenle belgelerini aldılar.
Böylelikle 60 kursiyer KOSGEB ve BOYDER tarafından sertifikalarını alarak, kendi işyerlerini kurma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Danışman Mustafa Sürücü, KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini söyleyerek, “Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz. 2012 yılı içerisinde KOSGEB ve BOYDER tarafından düzenlenen programla sertifikaları dağıtıyoruz. Kurstan mezun olan kursiyerlerimiz bundan sonra gönül rahatlığıyla kendi işyerlerini açabilecekler” dedi.
KOSGEB Uzman Yardımcısı Bilal Aydın ise, “Eğitimlerimiz 3 hafta sürdü. Nihayetinde kurslarımız tamamlandı. Bugün ise kursiyerlerimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yan kuruşu olarak hizmet vermekteyiz. 1990 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Kobilerde çalışanlar 1 ila 250 kişi arasında değişirken, yıllık 40 milyon TL’ye kadar olan hizmet sanayi sektörünü kapsamaktadır. Kursiyerlerimiz sertifikalarını aldıktan sonra birer kobi adayı olarak iş hayatına atılacaklar. Şuanda Türkiye’de 2 milyon 500 kişilik girişimci faaliyet göstermekte. Kobilerin toplam girişim sayısı Türkiye ortalamasının yüzde 99’u olduğu gibi istihdama katkısı yüzde 77, ücretlere artı değer oluşturması yüzde 5’dir. Ülkemizdeki cironun yüzde 64’nü sizler oluşturacaksınız. Kobiler Türkiye ekonomisi geleceğinde ve 2025 ekonomi hedeflemesinde çok önemlidir. Bundan dolayı KOSGEB Adıyaman merkezi olarak sizlerin yanında olacağız. Bu gün Türkiye’de dış ticaret istatistiklerine baktığımız zaman ihracatın yüzde 60’nı kobiler oluşturuyor. Ar-ge harcamalarındaki pay her geçen gün artmakta. Bu pay yüzde 15 oranındadır” diye konuştu.
KOSGEB tarafından verilen 60 saatlik eğitimde meslek öğretmediğini, iş fikrine sahip kişilerin desteklediğini vurgulayan BOYDER Başkanı Mahmut Çelenk, “İşyerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlıyoruz. Girişimcilere 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren iş için sabit 70 bin TL veriliyor. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. 60 genç girişimcimiz katıldıkları kurstan sonra sertifikalarını almaya hak kazandılar. BOYDER ailesi olarak ilk günden buyana ilimize hizmete etmek aşkıyla sürekli bir arayışlar içerisindeydik. KOSGEB uzmanlarıyla yapmış olduğumuz ortak girişimimizde 60 kişiye istihdam yaratmak üzere böyle bir projeye imza attık. Kursa katılan tüm girişimciler sınavda başarılı oldular. Yoğun taleplerden dolayı 2’inci programımız Ocak ayından sonra hayata geçecektir” şeklinde konuştu.
İlk Yorumu Yap