
Adıyaman'ın Tut ilçesinde Cihan
Kesici, bahçesinde doğal çilek üretiyor.
Türkiyenin belli
bölgelerinde yetiştirilen çilek artık Tut ilçesinde de yetiştiriliyor.
Dut ve üzüm gibi
meyvelerin yetiştiği bölgede çilekte yer buldu. Tut ilçesinin coğrafi konumu,
temiz havası ve kendine özgü mikroklima özelliği ile çilekte renk, koku ve
aroma konusunda en kaliteli çilek ilçede yetiştirildi.
27 yaşındaki üniversite
mezunu Cihan Kesici, Nisan ayında kendi bahçesinde Malatya'dan temin ettiği
çilek fidelerini toprak ile buluşturdu.
Tamamen doğal hayvan
gübresi kullanarak herhangi kimyasal gübre kullanmayan Kesici, sözlerine şöyle
devam etti:
"İlçemizin çilek
yetiştirilmesine uygun olduğunu düşündüm, ön araştırma yaparak ve tarım kredi
kooperatifi desteğiyle girişim yaptım. İlçemizin iklim şartlarının uygun olması
ve verimli topraklara sahip olmasının sebebiyle meyve toplamaya hemen başladık.
Şuan da taleplere yetişemiyoruz, fiyat aralığı ise 7-10 TL arasında alıcı
buluyor"
İlk Yorumu Yap