Gözün Aydın ADIYAMAN...39 Projemiz Onaylanmış!
İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 yılı mali destek sonuçları açıklandı. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik Makamında Adıyaman’da görev yapan basın yayın kuruluşlarının sahipleri ve temsilcileri ile bir araya gelerek, 39 projenin kabul edildiğini açıkladı.
İpekyolu Kalkınma Ajansına Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden başvuruların alındığı mali destek programına kamudan ve özel sektörden toplam 316 proje başvurusunun yapıldığını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda şöyle konuştu; “Adıyaman’dan 133 proje başvurusunun alındığı mali destek programında 39 projemiz başarılı bulunmuş ve hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Ajansın 2013 yılı mali destek programının duyurusuna çıkmasından sonra Valilik koordinasyonunda Adıyaman genelinde bilgilendirme çalışmaları yapılmış kamu ve özel sektör proje başvuruları konusunda teşvik edilmiştir. Bu çabalarında sonucunda Adıyaman’da özel sektörden 57, kamu kurumlarından 76 olmak üzere toplamda 133 adet proje başvurusu yapılmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Adıyaman’ın 39 projesi başarılı bulunmuş ve bu rakam son iki yılda başarılı bulunan projelerin toplamını geçmiştir. Başarılı bulunan 39 projenin toplam bütçesi 12 milyon TL olup verilecek hibe desteği 8.9 milyon TL’dir. Hibe desteği olarak üç ile ayrılan paranın 22 milyon TL olduğu düşünülürse Adıyaman iline ayrılan kaynak oldukça büyük bir başarı olarak görülebilir”dedi.
Vali Mahmut Demirtaş, “TRC1 Bölgesinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı daha önce 2010 ve 2011 yıllarında mali destek duyurusuna çıkmış, Adıyaman ilinin aldığı hibe desteği her iki programda da Gaziantep’in oldukça gerisinde kalmıştı. 2010 yılında çıkılan mali destek programında Adıyaman 3.4 milyon TL hibe alarak toplam bütçenin %23’ünü, 2011 yılında ise 5.8 milyon hibe alarak toplam bütçenin %30’unu almıştı. İlimiz bu iki destek programında da proje sayısı ve toplam bütçe itibariyle beklenen sağlanamamış ve Gaziantep’in ardından ikinci sırada kalmıştı. Başta Adıyaman Valiliği olmak üzere Adıyaman’da bulunan tüm kurumlar, ajans desteklerinden ilimizin daha fazla faydalanmasını sağlamak adına yeni dönemde oldukça yoğun bir çaba sarf ettiler”dedi
Basın Toplantısında İPA Projelerine de değinen Vali Demirtaş, “İPA Projeleri kapsamında IPA’nın (Katılım Öncesi Yardım) alt bileşeni olan BROP (Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programı) kapsamında sürdürülen proje ile Adıyaman ilindeki tarihi ve turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedeflediklerini belirterek, bu proje kapsamında tespit edilen 10 tarihi turistik merkezin çevre düzenleme projeleri tamamlanmış olup, festival ve etkinliklere ait planlamalar sürdürülmektedir. Söz konusu proje bütçesi için tahsis edilen kaynak 9 Milyon Euro’dur.
İPA Projesinin ikinci aşaması olan basım-yayım ve tanıtım faaliyetleri ile ilimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri uluslararası ölçekte tanıtılacağını vurgulayan Vali Demirtaş, “Adıyaman’da düzenlenecek festival ve etkinlikler ile tüm dünyanın dikkati bu bölgeye çekilmiş olacaktır. Biri kısa biri uzun iki belgesel film hazırlanacak, Bilgisayar Oyunu, Web Sitesi ve Akıllı Telefon uygulamaları ile Adıyaman Turizmi dünya standartlarında bir altyapıya kavuşacaktır. Yapılacak tüm bu çalışmalar sonucu, Adıyaman ilinin 10 yeni destinasyon oluşturulması, 30 etkinlik ile tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, yerli ve yabancı turist ile kent ekonomisinin canlandırılması beklenmektedir”dedi
Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan Basın Toplantısında, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ve İpekyolu kalkınma Ajansı Ofis Sorumlusu Onur Yıldız’da hazır bulundu.
İlk Yorumu Yap