Adıyaman Mutfak Festivali Coşkuyla Başladı

Adıyaman Mutfak Festivali Coşkuyla Başladı

Adıyaman Mutfak Festivali Coşkuyla Başladı

Tarihi, kültürel zenginliği ve köklü mutfak gelenekleriyle Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri olan Adıyaman’da, kentin eşsiz lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen “Adıyaman Mutfak Festivali” büyük bir coşkuyla başladı.

Adıyaman Valiliği ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen festival, yerel mutfak kültürünü tanıtmak, asırlık tarifleri geleceğe taşımak ve gastronomi turizmine katkı sunmak amacıyla düzenlendi.

Adıyaman Ticaret Merkezinde gerçekleştirilen açılış programına Vali Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, il protokolü, ünlü şefler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin ilk gününde ünlü şefler Ramazan Bingöl, Esra Tokelli, Ayvaz Akbacak ve Hatice Nur Ege, geleneksel Adıyaman lezzetlerini modern dokunuşlarla harmanlayarak ziyaretçilere görsel ve lezzet dolu bir şölen sundu.

Açılış konuşmasında Adıyaman’ın kadim kültürüne ve yeniden ayağa kalkma azmine vurgu yapan Vali Dr. Osman Varol, şunları söyledi:

 “Adıyaman, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, her birinden izler taşıyan köklü bir şehir. Bu toprakların her lezzeti bir kültürün, bir hikâyenin yansıması. 6 Şubat depremleriyle ağır yara alan ilimizde, dayanışma ruhuyla yeniden ayağa kalkarken bu yıl ilkini düzenlediğimiz Mutfak Festivali ile bu mirası geleceğe taşımaktan büyük gurur duyuyoruz.”


İlk Yorumu Yap

Yorum Yap