Adıyaman Üniversitesi 18 Madalya Kazandı

Adıyaman
Üniversitesi Aşçılık Takımı, Uluslararası yarışmada katıldığı 12 yarışmanın 11
tanesinde ödül aldı. 12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen
12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde koçluğunu Öğretim Görevlisi Nejdet
Dokur'un yaptığı ADYÜ Aşçılık Takımı, Katıldığı 12 kategorinin 11 tanesinde
ödül aldı.
Aşçılık
Takımı, 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde önemli başarı elde
etti. 11 kategoride yarışmalara katılan üniversite Aşçılık Takımı 4 altın, 1
gümüş, 8 bronz ve 5 merit olmak üzere toplam 18 ödülle döndü.
28
ülkeden gelen aşçılık takımlarının çeşitli kategorilerde katıldığı yemek yarışmalarında,
ADYÜ aşçılık takımı, yeri ve yabancı
birçok jüri üyesi, şefler ve diğer okullardan gelen hocalar ve öğrencilerin
dikkatini çekmeyi başararak iyi bir takım ruhuna sahip olmak ve birçok
kategoride ödül almış olmak gibi birçok hususta övgüler aldı. Ekip, gösterdiği üstün
başarı sebebiyle yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek olan yarışmalara da
davet edildi.
ADYÜ
Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı
yarışma ekibi Gençler Pratik Ekip Yarışması, Modern Türk Mutfağı Ekip
Yarışması, En İyi Üniversite Ekip Yarışması, Üniversiteler Arası Restoran Tatlı
Tabağı, Üniversiteler Arası Balık,
Üniversiteler Arası Ana yemek, Üniversiteler Arası Makarna, Yılın Genç Altın
Şefi kategorilerinde yarışmaya katıldı.
Tüm
Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası
İstanbul Gastronomi Festivali'nde yemek yarışmaları Dünya Şefler Birliği'nin
(WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapıldı. Yarışmada başarı gösteren
öğrenciler madalyalarının yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifika
sahibi oldular.
Yarışmada
Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde Altın madalyaya hak kazanan
ekipte, Erkan Yıldız, Muhammet Sali, Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.
Gençler
Pratik Ekip Yarışması kategorisinde Bronz madalyaya hak kazanan ekipte, Serhan Turhan,
Erkan Yıldız, Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.
En
İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde Bronz madalyaya hak kazanan
ekipte, Muhammet Sali, Hasan Arslan,
Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.
Yılın
Genç Altın Şefi Yarışması kategorisinde ise Muhammet Sali isimli öğrenci bronz
madalyaya, Üniversiteler arası Makarna
kategorisinde ise Neslihan Buçaklı gümüş, Muhammet Sali merit madalyaya,
Üniversiteler arası Ana yemek kategorisinde Hasan Arslan bronz madalyaya,
Serhan Turhan merit madalyaya, Üniversiteler arası Balık kategorisinde Erkan Yıldız
merit madalyaya, Restoran tatlı tabağı
kategorisinde Emine Demir merit madalyaya ve Orijinal Türk Yemeği kategorisinde
ise Nurgül Kuş merit madalyaya hak kazandı. Mezun öğrecilerimizden Elif Şişkin Üniversite
adına yarışarak Balık kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı.
İlk Yorumu Yap