Adıyaman Üniversitesi 18 Madalya Kazandı

Adıyaman Üniversitesi 18 Madalya Kazandı



Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Takımı, Uluslararası yarışmada katıldığı 12 yarışmanın 11 tanesinde ödül aldı. 12-15 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde koçluğunu Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur'un yaptığı ADYÜ Aşçılık Takımı, Katıldığı 12 kategorinin 11 tanesinde ödül aldı.

Aşçılık Takımı, 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde önemli başarı elde etti. 11 kategoride yarışmalara katılan üniversite Aşçılık Takımı 4 altın, 1 gümüş, 8 bronz ve 5 merit olmak üzere toplam 18 ödülle döndü.

28 ülkeden gelen aşçılık takımlarının çeşitli kategorilerde katıldığı yemek yarışmalarında, ADYÜ aşçılık takımı,  yeri ve yabancı birçok jüri üyesi, şefler ve diğer okullardan gelen hocalar ve öğrencilerin dikkatini çekmeyi başararak iyi bir takım ruhuna sahip olmak ve birçok kategoride ödül almış olmak gibi birçok hususta övgüler aldı. Ekip, gösterdiği üstün başarı sebebiyle yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek olan yarışmalara da davet edildi.

ADYÜ Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı yarışma ekibi Gençler Pratik Ekip Yarışması, Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması, En İyi Üniversite Ekip Yarışması, Üniversiteler Arası Restoran Tatlı Tabağı,  Üniversiteler Arası Balık, Üniversiteler Arası Ana yemek, Üniversiteler Arası Makarna, Yılın Genç Altın Şefi kategorilerinde yarışmaya katıldı.

Tüm Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde yemek yarışmaları Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapıldı. Yarışmada başarı gösteren öğrenciler madalyalarının yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifika sahibi oldular.

Yarışmada Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde Altın madalyaya hak kazanan ekipte, Erkan Yıldız, Muhammet Sali, Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.

Gençler Pratik Ekip Yarışması kategorisinde Bronz madalyaya hak kazanan ekipte, Serhan Turhan, Erkan Yıldız, Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.

En İyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde Bronz madalyaya hak kazanan ekipte,  Muhammet Sali, Hasan Arslan, Derya Kahve adlı öğrenciler yer aldı.

Yılın Genç Altın Şefi Yarışması kategorisinde ise Muhammet Sali isimli öğrenci bronz madalyaya,  Üniversiteler arası Makarna kategorisinde ise Neslihan Buçaklı gümüş, Muhammet Sali merit madalyaya, Üniversiteler arası Ana yemek kategorisinde Hasan Arslan bronz madalyaya, Serhan Turhan merit madalyaya, Üniversiteler arası Balık kategorisinde Erkan Yıldız merit  madalyaya, Restoran tatlı tabağı kategorisinde Emine Demir merit madalyaya ve Orijinal Türk Yemeği kategorisinde ise Nurgül Kuş merit madalyaya hak kazandı. Mezun öğrecilerimizden Elif Şişkin Üniversite adına yarışarak Balık kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap