Buğday Hasadı Devam Ediyor
Bölgede önemli hububat
üretim merkezlerinden olan Adıyaman'da buğday ve arpa hasadına devam ediliyor.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil
Alan, Merkez İlçe Güzelyurt ve Paşamezrası köylerinde buğday hasadı yapan
üreticileri ziyaret ederek görüştü.
Buğdayın verimi ve
hasat hakkında üreticilerden bilgi alan İl Müdürü Alan, "Ekmek soframızın
vazgeçilmez yiyeceğidir. Buğday üretiminin az olduğu senelerde buğday ve ekmek
fiyatlarında hızlı artışlar yaşanmaktadır. Bu durum toplumun her kesimini
doğrudan ilgilendirmektedir. Bu nedenle buğday ülkemiz için stratejik
üründür." dedi.
Adıyaman'ın hububat
üretiminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan İl Müdürü Alan, şöyle devam
etti:
"2018 yılında
İlimizde yaklaşık olarak 665.635 dekarda buğday, 582.252 dekarda arpa olmak
üzere 1.247.778 dekarda hububat, 27.970 dekarı mercimek ve 259.913 dekarı nohut
olmak üzere 287.883 dekarda bakliyat üretim alanı söz konusudur. Hububatta
verim ise kuru alanlarda 250-450 kg/da., sulu alanlarda ise 350-650 kg/da
aralığında. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde oluşturulan ekiplerle hastalık ve
zararlı mücadelesinin yanında biçerdöver kontrollerinde de dane dökümünün
önlenmesi çalışmalarıyla birlikte 2. ürün için zaman kazanılmak amacıyla anız
yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmalarda devam etmektedir. Süne çekiliş
mücadelesine ve anız yangınlarının önlenmesi çalışmalarının hasattan sonra da
devam edeceğini" belirtti. Özellikle son günlerde ilimizde şiddetli yağış
ve doludan etkilenen ve zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerini
ileterek ürünlerini sigortalatmalarının önemini hatırlatarak, çiftçilerimize
bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu geçirmelerini diliyorum"
İlk Yorumu Yap