Bulgur Sezonu Açıldı

Bulgur Sezonu Açıldı


Adıyaman bölgesinde yaz sezonunun vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan bulgur, il genelinde kazanlarda kaynamaya başladı.

 

Vatandaşların binbir emekle ürettikleri bulgur, sıcak olarak çerez niyetine, soğuduktan sonra da kış sezonlarında evde bulgur olarak kullanılıyor.

 

Evinde bulgur üreten Ramazan Yakan, yaptığı açıklamada, bir senelik bulgurlarını kaynattıklarını söyledi.

 

Bulgur yapımını anlatan Yakan, şunları kaydetti:

 

?Bunu güzelce yıkıyoruz, ondan sonra en büyük kazanlara koyuyoruz ve büyük kazanlarda bunu belli bir dereceye kadar kaynatıyoruz. Ondan sonra güneşe veriyoruz, iki gün güneşte kalıyor ve ondan sonra değirmene götürüp o da yatıyoruz. Pilav yapıyoruz, hepsi budur. Sert buğday olarak bulgurlu pilav yapıyoruz. Bunu güzelce kazanlarda pişiriyoruz. İki gün güneşte bekledikten sonra değirmene götürüp, pilavlık bulgur yapıyoruz ve ondan sonra bir senelik bulguru hazır ederek, esnaftan almıyoruz Kendimiz yapıyoruz ama çok da güzel bir tadı var. Evet şu anda sezonluk pişer ama genellikle millet hazır alıyor ama ağzının tadını bilmiyorlar?

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap