Bulgur Sezonu Açıldı
Adıyaman bölgesinde yaz
sezonunun vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan bulgur, il genelinde
kazanlarda kaynamaya başladı.
Vatandaşların binbir
emekle ürettikleri bulgur, sıcak olarak çerez niyetine, soğuduktan sonra da kış
sezonlarında evde bulgur olarak kullanılıyor.
Evinde bulgur üreten
Ramazan Yakan, yaptığı açıklamada, bir senelik bulgurlarını kaynattıklarını
söyledi.
Bulgur yapımını anlatan
Yakan, şunları kaydetti:
?Bunu güzelce
yıkıyoruz, ondan sonra en büyük kazanlara koyuyoruz ve büyük kazanlarda bunu
belli bir dereceye kadar kaynatıyoruz. Ondan sonra güneşe veriyoruz, iki gün
güneşte kalıyor ve ondan sonra değirmene götürüp o da yatıyoruz. Pilav
yapıyoruz, hepsi budur. Sert buğday olarak bulgurlu pilav yapıyoruz. Bunu
güzelce kazanlarda pişiriyoruz. İki gün güneşte bekledikten sonra değirmene
götürüp, pilavlık bulgur yapıyoruz ve ondan sonra bir senelik bulguru hazır
ederek, esnaftan almıyoruz Kendimiz yapıyoruz ama çok da güzel bir tadı var.
Evet şu anda sezonluk pişer ama genellikle millet hazır alıyor ama ağzının
tadını bilmiyorlar?
İlk Yorumu Yap