Kasap ve Fırıncıların İş Yükü Arttı

Kasap ve Fırıncıların İş Yükü Arttı

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında lokantalarda paket servisine dönüşmesi fırınlarda yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.

Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle birlikte önlemler arttırılırken kısıtlama kapsamında lokantalarda paket servisine geçilmesiyle vatandaşlar alternatif olarak fırın yemeklerini tercih etmeye başladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olan fırın yemek kültürünün bu dönemde daha fazla tercih edilmesiyle kasap ve fırıncıların iş yükü arttı. 

Kasapların sipariş üzerine hazırladıkları etli yöresel yemeklerin fırında pişirtilmesi vatandaşlar için de büyük kolaylık sağlıyor.

"Lahmacun, yemek, kek, pasta aklınıza ne gelirse pişiriyoruz"

Bugünlerde çok yoğun çalıştıklarını ifade eden fırıncı esnaflarından Muhittin Vurucu, PHA muhabirine, Lokantaların paket servisine geçmesinden dolayı fırınlarda daha yoğunluk başladı dedi.

Vurucu, "Lahmacun veya yemeği, zamanlı zamansız getiriyorlar. Şimdi biraz daha yoğunuz. Aklınıza ne geliyorsa lahmacun, yemek, biber mevsime göre değişiyor. Kadayıf, kek, pasta bunların hepsi geliyor. Sabahları kahvaltıya yönelik, biber, peynir, sucuk, kaşar getiriyorlar" diye konuştu.

"Evlerde kebap yapmaları için ateşini de veriyoruz"

Özellikle yöreye ait yemekler getirildiğini aktaran hamur ustası Hüseyin Akar ise, şunları dile getirdi:

 "Abuzer kebabı, tepsi kebabı, patlıcan kebabı hepsini fırında pişiriyoruz, gerekirse evlerinde kebap yapmaları için ateşini de veriyoruz. Lokantalarda paket servisi olduğu için fırınlarda her şeyi arttı. Pide fırınlarında sabahları kaşarlı, sucuklu, peynirli zaten patlıcan biber ister istemez pişiriyoruz. Bu aralar daha da arttı. Dışarından getiriyorlar bizde burada pişiriyoruz."

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap