Kasap ve Fırıncıların İş Yükü Arttı
Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19)
tedbirleri kapsamında lokantalarda paket servisine dönüşmesi fırınlarda
yoğunluk yaşanmasına neden oluyor.
Koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından
yayınlanan genelgeyle birlikte önlemler arttırılırken kısıtlama kapsamında
lokantalarda paket servisine geçilmesiyle vatandaşlar alternatif olarak fırın
yemeklerini tercih etmeye başladı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olan fırın yemek
kültürünün bu dönemde daha fazla tercih edilmesiyle kasap ve fırıncıların iş
yükü arttı.
Kasapların sipariş üzerine hazırladıkları etli yöresel
yemeklerin fırında pişirtilmesi vatandaşlar için de büyük kolaylık sağlıyor.
"Lahmacun, yemek, kek, pasta aklınıza ne gelirse
pişiriyoruz"
Bugünlerde çok yoğun çalıştıklarını ifade eden fırıncı
esnaflarından Muhittin Vurucu, PHA muhabirine, Lokantaların paket servisine
geçmesinden dolayı fırınlarda daha yoğunluk başladı dedi.
Vurucu, "Lahmacun veya yemeği, zamanlı zamansız
getiriyorlar. Şimdi biraz daha yoğunuz. Aklınıza ne geliyorsa lahmacun, yemek,
biber mevsime göre değişiyor. Kadayıf, kek, pasta bunların hepsi geliyor.
Sabahları kahvaltıya yönelik, biber, peynir, sucuk, kaşar getiriyorlar" diye
konuştu.
"Evlerde kebap yapmaları için ateşini de
veriyoruz"
Özellikle yöreye ait yemekler getirildiğini aktaran
hamur ustası Hüseyin Akar ise, şunları dile getirdi:
"Abuzer kebabı, tepsi kebabı, patlıcan kebabı hepsini fırında pişiriyoruz, gerekirse evlerinde kebap yapmaları için ateşini de veriyoruz. Lokantalarda paket servisi olduğu için fırınlarda her şeyi arttı. Pide fırınlarında sabahları kaşarlı, sucuklu, peynirli zaten patlıcan biber ister istemez pişiriyoruz. Bu aralar daha da arttı. Dışarından getiriyorlar bizde burada pişiriyoruz."
İlk Yorumu Yap