İtalyan Yemekleri Gala Programı İle Son Buldu

İtalyan Yemekleri Gala Programı İle Son Buldu

AB Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat programı kapsamında 'Dünya'da Nemrut Nemrut'ta Dünya' projesi kapsamında Adıyaman'a gelen Dünyaca ünlü İtalyan Aşçı Giuliano Tassinari, Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerine İtalyan mutfağı hakkında verdiği eğitim ve uygulamalarını İtalyan Yemekleri Gala Programı ile tamamladı.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün öncülüğünde, Adıyaman Üniversitesi işbirliği, İtalya ve Macaristan partnerleri ile yürütülen 'Dünya'da Nemrut Nemrut'ta Dünya' projesinin 2. Aktivitesinde, Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencilerine İtalyan Aşçı Giuliano Tassinari tarafından, İtalyan yemeklerinin yapılmasıyla ilgili önemli detayların verildiği beş günlük eğitimler ve workshop çalışmalarının ardından düzenlenen gala programı ile tamamlanırken aktivitiye katılan 120 öğrenciye katılım belgeleri verildi.

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Bölümü salonunda düzenlenen Gala Programında İtalyan Aşçı Giuliano Tassinari, Üniversiteli aşçı adayları ile birlikte hazırladığı, parmesan Peynirli ve armutlu Risotto, ricotta peynirli ve bademli tavuk sarma ile susamlı yumuşak ceviz kremasını safranlı bisküvi ile hazırladığı tatlı hazırlayarak Adıyaman protokolüne ve davetlilere ikram etti.

Düzenlenen gala yemeğine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha gönüllü, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Derneği başkanı Yaşar Koca, proje koordinatörü Eda Kayaoğlu, dernek yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Yaşar Koca, ‘Dünya’da Nemrut Nemrut’ta Dünya’ projesi hakkında bilgiler vererek, projenin 2. aşamasını hayata geçirmenin mutluluğunu hissettiklerini söyledi.

Koca:”Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında kültürel bağların güçlendirilmesi anlamında hazırladığımız bu proje ile büyük bir sosyal sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyorum. Bu proje kapsamında Türkiye’ye ve Adıyaman’a gelerek Adıyaman Üniversitesinin genç aşçı adaylarına İtalyan mutfağı hakkında bilgiler veren ünlü şefimizle birlikte aktivitenin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan partnerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan Üniversitedeki Gala yemeğinin ardından İtalyan aşçı Giuliano Tassinari’ye Altın varaklı el ilmesi bir tabak hediye ederek yediği İtalyan yemeklerinin çok güzel olduğunu söyledi.

Büyükaslan:”Doğu ile Batının birleştiği topraklar üzerinde bulunan Adıyaman’da Türkiye ve Avrupa’nın gastronomi etkinliği ile bir araya gelmesi bizleri çok mutlu etti. Bu topraklar ilk medeniyetlerin doğduğu, önemli kültürlerin birleştiği yerlerden biridir. İtalya’dan ülkemize gelerek kendi yemek kültürlerini Adıyaman’da bizlerle paylaşan ünlü şefimize, projeye destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise liderliğinde yürütülen “Dünya’da Nemrut Nemrut’ta Dünya” projesi kapsamında Adıyaman Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerine İtalyan mutfağını anlatan

şef Giuliano Tassinari ve projenin partnerleri olan İtalya, Macaristan ve Adıyaman Üniversitesi’ne teşekkür ederek başarılı öğrencilere sertifikalarını verdi.

28 yıllık İtalyan aşçı Giuliano Tassinari beş gün süren eğitimler ardından yaptığı teşekkür konuşmasında Adıyaman’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tassinari:”Türkiye’de öğrencilere İtalyan mutfağını tanıtabilmek benim için çok keyif verici bir deneyim oldu. Adıyaman Üniversitesindeki öğrencilerle ile İtalya’daki öğrencilerin performansı arasında hiçbir fark yok. İtalya’da öğrenciler aşçılığı öğrenebilmek ekstra para öderlerken burada öğrenciler Üniversitede okuyarak öğrenebiliyor. Beş gün süresinde eğitimlere katılan öğrencilerin gözlerinde gelecekte çok başarılı birer aşçı olacaklarını gördüğüm için çok mutluyum. Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. İleride Adıyaman Üniversitesi ile İtalya’da bulunan aşçılık okulları arasında imzalanacak protokol ile öğrenci değişiklikleri yaparak iki ülke arasındaki kültürlerin daha iyi kaynaşacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye’nin Akdeniz Kültürünün içerisinde olduğunu belirten Tassinari, Dünya mutfakları içerisinde Akdeniz mutfağının gelecekte en iyi mutfak olacağını ifade etti.

Adıyaman Üniversitesinde düzenlenen aktivitelerin ardından eğitimlere katılan öğrencilere il protokolü tarafından belgeleri törenle verilirken, ünlü İtalyan aşçı Giuliano Tassinari ve öğrencilerin canlı performans ile hazırladığı yemekleri ve tatlıları davetliler keyifle yemeyi ihmal etmedi.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap