Aşçılık Takımı Yemek Yarışmasına Hazırlanıyor
Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü, Aşçılık Programı Takımı 15-18 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde başarılı sonuçlar almak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamındaki 10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 15-18 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Üniversitemiz Aşçılık Programı Takımı 12 kişilik kadrosuyla yemek yarışmalarında JPT 1 (Gençler Pratik Eğitim) ve JP10 (Modern Türk Mutfağı) kategorilerinde hazırladığı yemeklerle dereceye girmek için performans sergileyecek.
22 ülkeden binlerce yerli ve yabancı şef ile dünyaca ünlü jüri üyelerinin katılacağı 10. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Üniversitemiz Aşçılık takımı da hazırlayacağı birbirinden leziz yemekleri sergileyecek.
Yemek yarışmaları Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak. Yarışmada başarı gösterenler madalyanın yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifika sahibi de olacak.
Takım adına konuşan Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Yaşar BİLEN, “16 Mart 2012 tarihinde düzenlenecek olan İstanbul Gastronomi Festivalindeki yemek yarışmaları için hazırlıklara başladık. Hocalarımızın eşliğinde inşallah büyük başarılar kazanacağız. Daha önce 2010 yılında aynı yarışmada altın madalya almıştık. Bu sene de inşallah aynı başarıyı göstereceğiz. Üniversitemizin aşçılık alanındaki başarısını duyurmaya çalışacağız. Kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.
2010 yılında aynı yarışmada JPT1 kategorisinde altın madalya ve JP10 kategorisinde de bronz madalya alan 12 kişilik Üniversitemiz Aşçılık Takımı Yaşar BİLEN, Rabia BAYKARA, Azat ATMACA, Zozan UZUNDERE, Recep AKIN, Halime TURAN, Erdi ERKAN, Emrah ERDOĞAN, Esra YİĞİT, Seyfettin DOĞRU, Ayşegül BEBEK ve Pınar ŞENCAN adlı öğrencilerden oluşuyor.
İlk Yorumu Yap