MYO Aşçılık Bölümü Mezununun Büyük Başarısı

MYO Aşçılık Bölümü Mezununun Büyük Başarısı

Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’nde yetişen genç aşçılar önemli başarılara imza atıyorlar. Aşçılık Bölümünden yeni mezun olan öğrencimiz Metin KOÇYİĞİT, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yemek yarışmasında iki dalda başarı göstererek ödül aldı.

3-4 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada Yunanistan’ın Rodos, Kos (İstanköy) ve Kalimnos adalarından 30, Türkiye genelinden ise 250 aşçı 9 değişik kategoride yarıştı.  Türkiye Aşçılar Derneği Federasyonu Başkanı Yalçın MANAV, Dünya Aşçılar Şefler Birliği Temsilcisi Slovakyalı Koklis SOREÇKOV, BASED (Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis çalışanları Derneği ) Başkanı Halil UZUN ve Yunanistan Aşçılar Federasyonu Başkanı Emanuel ARSİVİDAİS gibi ünlü aşçıların izlediği yarışmada temizlik kuralları, süre ve lezzet gibi kriterler göz önüne alındı.

300 çeşit yemeğin yarıştığı yarışmanın en genç aşçısı olan Üniversitemiz mezunu Metin KOÇYİĞİT, hijyen kategorisinde birinci olarak altın ve balık tabağı kategorisinde ise üçüncülükle bronz madalya alarak yarışmada 2 madalya aldı.

Sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak, teorik eğitimin yanında pratik eğitimlerine de önem verilen Üniversitemiz MYO Aşçılık Bölümü öğrencilerinin gösterdiği başarı dikkat çekiyor. Daha önce de Üniversitemiz Aşçılık öğrencileri takım halinde ve bireysel dalda birçok yarışmada madalya almıştı. Öğrencilerimiz Türkiye Aşçılık Milli Takımına davet edilmişti.

Konu ile ilgili konuşan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf TOPAK, öğrencilerin sektörün ihtiyaç duyduğu elemanlar olarak yetiştirilmesi için çabaladıklarını belirterek, mezun olan öğrencilerin yarışmalarda başarı göstermesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

TOPAK, “Bizim asıl hedefimiz öğrencilerimizin mezun olduklarında sektörde iş bulabilmeleri idi. Ancak mezun olan öğrencilerimiz başarılı bir aşçı olarak mezun olmalarının yanında aynı zamanda yarışmalarda başarı da gösteriyorlar. Biz de bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

İlk Yorumu Yap

Yorum Yap