Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlyas Öner, Kurban Bayramı’nda beslenmenin önemine dikkat çekerek, fazla et tüketiminin başta kalp hastalıkları olmak üzere ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirtti.
Dr. Öner,Beslenmenin, kişinin genel sağlığı açısından hayati önem taşıdığını kaydederek şu açıklamayı yaptı: “kalp ve tansiyon hastaları için yoğun et tüketimi büyük risk taşır. Bunun yanında tatlı ve asitli içeceklerin tüketilmesi de zararlıdır. Bunlara dikkat etmeyen kalp hastaları risk altındadır. Ailesinde kalp, şeker ve mide rahatsızlığı olan bireyler bayram süresice kırmızı et ve tatlı tüketimine dikkat etmelidir” dedi.
Tüketilen etlerin protein, demir ve çinko minerallerinin yanı sıra yüksek yağ ve kolesterol da içerdiğini belir Dr. Öner, “ kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı bulunan kişiler et ve tatlıya dikkat etmezse ciddi sağlık sorunları meydana gelebilir.Saydığımız hastalıkları bulunan vatandaşlarımız,tatlı tüketiminin en aza indirmelidir.Özellikle içerisinde yağ bulunan baklava, kadayıf gibi tatlılardan ziyade, sütlü tatlıları tüketmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.
Vatandaşların et tüketirken uyulması gereken kuralları da hatırlatan Başhekim İlyas Öner açıklamasında “ eti yükettiğiniz zaman etin yağsız kısımlarını tercih edin.Eti pişirirken de haşlama tercih edilmelidir.Etler pişirilirken kuyruk yağı ve tereyağı kullanmayın.Eti, kendi suyu ile kısık ateşte pişirin.Mangal yapılacaksa etler kömürleşmesin.İçi çiğ kalan etlere dikkat ediniz.Eti ızgara veya haşlama yaparak kullanınız.Çiğköfte tüketiminden kaçının” diye uyarıda bulundu.
İlk Yorumu Yap