Gölbaşı Haber
Marul Yetiştiriciliği Adıyamanda Yaygınlaşıyor
Gölbaşı İlçesindeki bir marul
yetiştiricisini ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan ve Şube Müdürü Mustafa
Terzi, yetiştirme alanını inceleyerek üreticiden bilgiler aldı.
Sofraların vazgeçilmezlerinden olan marul, mideye ve kilo
kontrolüne yaptığı katkı kadar büyük bir antioksidan kaynağı olması ile oldukça
faydalıdır.
Adıyamanda son yıllarda, özellikle Adıyaman Çiğköftesinin ülke çapında yaygınlaşması ile birlikte marul yetiştirme alanlarında önemli artışlar gözlenmektedir. İl genelinde 60 dekar üretim alanında 120 ton marul üretilmektedir. Çeşit olarak göbekli, kıvırcık (fiyonk), kırmızı marul ve Iceberg çeşitleri yoğun talep görmektedir. Hedef olarak öncelikle çiğköftecilerin ihtiyacını karşılamaktır.
İlk Yorumu Yap